Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

«Φονικός τυφώνας στην Χαλκιδική»







Αθήνα, 12/7/2019


Τραγικός είναι ο απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα στην Χαλκιδική το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης 10/7/19. Πολλές οι υλικές ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες και υποδομές (αυτοκίνητα και τροχόσπιτα αναποδογυρισμένα ή διαλυμένα, δέντρα ξεριζωμένα, στέγες σπιτιών και καταστημάτων κατεστραμμένες), πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα, δεκάδες οι τραυματίες, αλλά το κυριότερο και πιο θλιβερό είναι ότι χάθηκαν επτά ανθρώπινες ζωές, μεταξύ αυτών δύο μικρά παιδιά ηλικίας οκτώ και δύο ετών.




Δυστυχώς παρά τις προειδοποιήσεις μετεωρολόγων για το έντονο καιρικό φαινόμενο ο κρατικός μηχανισμός δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα πρόληψης και συστηματικής ενημέρωσης του κοινού (προφανώς ελλείψει κάποιου σοβαρού και διαχρονικού σχεδίου μέριμνας για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών), αλλά αυτή είναι μια σύνηθες κατάσταση του νεοελληνικού κράτους των αναξίων κομματικών δούλων και της μεταπολιτευτικής «Προεδρευόμενης Κομματοκρατίας»…


Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και γενικότερα σε όλους τους πληγέντες της σφοδρής καταιγίδας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστοσελίδα μας δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, ωστόσο δεν υιοθετούμε απαραιτήτως τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με βαρύτατες ύβρεις (προς πάσα κατεύθυνση), θα διαγράφονται.