Πολιτική Θεώρηση

ΑΘΗΝΑ 20/6/2016


Το ελληνικό κίνημα αληθινής Δημοκρατίας βασίζεται στις αρχές της αυθεντικής αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας όπως αυτές μας παραδίδονται από τις ιστορικές πηγές [ Αριστοτέλης (Τα Πολιτικά, Αθηναίων Πολιτεία), Θουκυδίδης (Ιστορίαι), Ξενοφών (Ελληνικά), Πλούταρχος (Βίοι Παράλληλοι) κ.α. ], καθώς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει άλλο ποιο αξιόπιστο πολίτευμα πέραν αυτού που καθιέρωσαν οι σοφοί πρόγονοι μας κατά την χρονική περίοδο της παγκόσμιας πολιτιστικής έκρηξης που ακόμα συνεχίζει να φωτίζει και να αποτελεί το θεμέλιο γνώσης κυρίως για τους λαούς της δύσης.

Ασφαλώς η Δημοκρατία δεν είναι το τέλειο πολίτευμα, καθώς ο άνθρωπος δεν έχει κατορθώσει να αγγίξει το Θεϊκό αλάνθαστο, όμως είναι το ποιο δίκαιο πολίτευμα που έχει ποτέ εφαρμοσθεί.

Είναι ένα πολίτευμα που εφαρμόσθηκε μόνον για 200 χρόνια περίπου, μέσα σε μια μεγάλη χρονικά περίοδο 7.500 ετών του γνωστού ιστορικά – έως και σήμερα – ανθρώπινου πολιτισμού, καθώς πολεμήθηκε σφόδρα από τους λίγους (Ολιγαρχία – Μοναρχία) και τις σκοτεινές και μισάνθρωπες δυνάμεις, που πάντα εξουσίαζαν τους λαούς.

Όμως η ανθρωπότητα τα τελευταία 250 χρόνια περίπου, έκανε μεγάλα βήματα εξέλιξης και προσπάθειες για να βγει από τον λαβύρινθο της λήθης και της πλάνης, με σημείο εκκίνησης την περίοδο του Διαφωτισμού και της Αναγέννησης και μετέπειτα με την Βιομηχανική και Τεχνολογική επανάσταση, με αποτέλεσμα να αναγκάσουν τους Μοναρχικούς/Ολιγαρχικούς εξουσιαστές να παραδώσουν στους λαούς ένα ελεγχόμενο πολίτευμα με κάποια χαρακτηριστικά δημοκρατίας και μιας ψευδαίσθησης ελευθερίας.

Μάλιστα διαφήμισαν, διέδωσαν και επέβαλαν το πολιτειακό προϊόν τους σε όλα τα μήκη και πλάτη του ανεπτυγμένου κόσμου για να φανούν δήθεν ως οι "καλοί" και φιλολαϊκοί ηγέτες και ως οι φορείς "πολιτισμού".

Τους "ευχαριστούμε" για την διαφήμιση γιατί αυτό παράλληλα ήταν και το μεγάλο λάθος τους, επειδή υπενθύμισαν ή έμαθαν στους λαούς πως και ποια είναι περίπου η δημοκρατία, καθώς ήταν θέμα χρόνου οι άνθρωποι να αναζητήσουν τις ιστορικές πηγές και να μάθουν ποια ήταν η Αληθινή Δημοκρατία.

Τώρα πια είναι αργά για τους εξουσιαστές. Καμία μπούρδα του Μαρξ, του Ένγκελς, του Μπακούνιν, του Τρότσκι, του Αλέν Μπαντιού, ή του Χανς Χέρμαν Χοπ και τόσων άλλων μπουρδολόγων του συστήματος δεν μπορεί να σκεπάσει το Ελληνικό Φως του Χρυσού Αιώνα των Ιώνων.

Οι Έλληνες αλλά και οι άλλοι δυτικοί λαοί (Γάλλοι, Αμερικανοί, Αυστραλοί, κ.α.), συσπειρώνονται σταδιακά και μαζικά σε κινήματα δημοκρατίας με την προσδοκία της πραγματικής πολιτικής και κοινωνικής ελευθερίας.

Βέβαια πολλά από αυτά τα κινήματα υπόσχονται δήθεν την αληθινή δημοκρατία αλλά ουσιαστικά υπηρετούν την παγκόσμια Νέα Τάξη που "τρέχει" να προλάβει τις εξελίξεις για να μας προσφέρει εκ νέου ένα δικό της πολιτειακό "πακέτο" άμεσης δημοκρατίας το οποίο όμως και πάλι θα συνεχίζει να ελέγχει με τις γνωστές μεθόδους της εξαγοράς, της χειραγώγησης και της τροποποίησης στις κρίσιμες λεπτομέρειες, στα ψιλά γράμματα, δηλαδή εκεί που "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες" …

Έχουν αποστείλει σε όλα τα μήκη και πλάτη του δυτικού ημισφαιρίου τους γνωστούς πράκτορες και χαφιέδες της αριστεράς ή κομματόσκυλα της δεξιάς για να μας μιλήσουν για το παραμύθι της δήθεν άμεσης και αυθεντικής δημοκρατίας. Το δικό τους παραμύθι ασφαλώς ...
Όμως εμείς επειδή διαθέτουμε "λιβάνι" και γνωρίζουμε τις μεθόδους του διαόλου, μπορούμε να αναγνωρίζουμε αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες.

Κανένα κίνημα Δημοκρατίας - και ιδίως ελληνικό - δεν μπορεί να λογίζεται ως αυθεντικό εάν δεν έχει ως απώτερο στόχο,
α) την Κατάργηση των πολιτικών κομμάτων ή τουλάχιστον την μείωση της εξουσίας τους, β) την Λογοδοσία των αξιωματούχων, γ) την ξεκάθαρη Διάκριση των εξουσιών με άμεση λαϊκή συμμετοχή, δ) την Κλήρωση πολιτών στην Βουλή και σε επιτροπές ελέγχου, ε) την Περιοδικότητα και Ανακλητότητα στην πλειονότητα των θητειών των εκάστοτε αξιωματούχων, στ) τον σαφή Εθνοκεντρικό προσανατολισμό της δημοκρατικής πολιτείας, ζ) την Απόδοση πλήρων πολιτικών δικαιωμάτων μόνον στους νόμιμους Έλληνες ιθαγενείς, η) ένα νέο ισχυρό και απαραβίαστο Σύνταγμα.
[ Σημείωση - Ασφαλώς το ζ) θα πρέπει να λειτουργεί με διαφοροποίηση σε πολυφυλετικές χώρες όπως η Αυστραλία, Η.Π.Α., Καναδάς κ.α. ]

Και βέβαια το ίδιο το δημοκρατικό κίνημα θα πρέπει να διέπεται από τις ίδιες αρχές και αξίες λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι κανείς και για κανέναν λόγο δεν μπορεί να είναι πάνω από την βάση του κινήματος, πάνω από τον δήμο, δηλαδή πάνω από τον λαό του κινήματος. Ούτε καν ο νομοθέτης, ούτε καν ο γράφων, ούτε καν οι ιδρυτές, ούτε καν ο όποιος διάσημος τυχόν ενταχθεί μελλοντικά.

Τα Βασικά Προτάγματα ή αν θέλετε οι Άξονες του κινήματος θα καθορίζουν τα βασικά πλαίσια, τους στόχους και το νομοθετικό του περίβλημα. Το κίνημα δηλαδή θα πρέπει να λειτουργεί ως ένα αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο όλοι θα σέβονται και θα υπηρετούν, συμμετέχοντας ισότιμα στις διαδικασίες του, αλλά χωρίς την δυνατότητα ανατροπής ή παρέλκυσης του.

Η Δημοκρατία άλλωστε είναι ένα σύστημα διακυβέρνησης πάνω και πέρα από πρόσωπα. Είναι ένα σύστημα που αναδεικνύει τις προσωπικότητες, αναζητεί τους άξιους, προωθεί την ελεύθερη έκφραση και την ατομικότητα, αλλά προς όφελος των πολλών, προς όφελος της κοινωνίας και της Πολιτείας. Ένα σύστημα όμως που αποτρέπει ή απορρίπτει τους ουδέτερους και απαθείς, τους ιδιοτελείς, τους εγωπαθείς και καταδιώκει τους κακοποιούς, τους διεφθαρμένους και διαφθορείς, τους εγκάθετους πράκτορες και τους εχθρούς της κοινωνίας.

Γιατί η Δημοκρατία είναι ένα σύστημα που λειτουργεί μόνον από αφυπνισμένους και ενεργούς πολίτες που επιθυμούν την ευνομία, την ευημερία, την αξιοκρατία, την κοινωνική ωφέλεια και μέσω αυτής και την ατομική και οικογενειακή ευμάρεια.

- Είναι εφικτό να πετύχει το κίνημα αληθινής Δημοκρατίας; Σε τι κοινό απευθύνεται; Πως θα εφαρμόζεται η εκάστοτε κυβερνητική πολιτική χωρίς κόμματα; Είναι έτοιμη η ελληνική κοινωνία για ένα τόσο δίκαιο και ουσιαστικά προοδευτικό κίνημα;

- Το κίνημα της αληθινής Δημοκρατίας απευθύνεται κυρίως στις άμεσα θιγμένες χαμηλές και μεσαίες οικονομικά κατηγορίες πολιτών (αγρότες, άνεργους, ελεύθερους επαγγελματίες, φοιτητές, ιδιωτικούς υπαλλήλους, κ.α.), χωρίς όμως να αποκλείονται και οι άνθρωποι με καλύτερες οικονομικά απολαβές, καθώς δεν αποτελεί μια ακόμα παρεμφερής πολιτική πρόταση, αλλά μια ιδεολογία.

Περί αυτού πρόκειται. Η Δημοκρατία είναι μια Ιδέα. Στην ιδέα και στο όραμα δεν υπάρχουν τάξεις, δεν υπάρχουν κοινωνικοί ή οικονομικοί περιορισμοί και διαχωρισμοί. Από την μια υπάρχουν οι οραματιστές μιας καλύτερης κοινωνίας και μιας δικαιότερης πολιτείας και από την άλλη υπάρχουν οι κάφροι και οι οπορτουνιστές της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας. Στην Ιδέα δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο τα χρήματα και ο πλούτος όσο ο ίδιος άνθρωπος και οι αξίες του. Κάφρους και ρεμάλια θα συναντήσεις παντού, είτε εύπορα, είτε άπορα …

- Η Κυβερνητική πολιτική δεν είναι πάγκος της λαικής αγοράς που 'αυξομειώνει τις τιμές' ανάλογα με την προσφορά και την ζήτηση ... ούτε θα πρέπει να εξαρτάται από τις "αριστερές" και "δεξιές" διαθέσεις και τους στρατούς μισθοφόρων του εκάστοτε κόμματος. Η κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής θα καθορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το Σύνταγμα και την Πολιτειακή Βίβλο. Η κάθε εκλεγμένη κυβέρνηση θα πρέπει απλώς να επιλύει τα επιμέρους εσωτερικά ή εξωτερικά ζητήματα της χώρας σε συνεργασία με την Βουλή των πολιτών και τα άλλα εκλεγμένα ή κληρωτά σώματα της πολιτείας. Άλλωστε τον τελευταίο λόγο για όλα τα σημαντικά θέματα θα τον έχει η Συνέλευση του Δήμου, δηλαδή ο δημοκρατικός λαός.

- Βέβαια θα λέγαμε ότι ενώ η ελληνική φυλή είναι έξυπνη, με έντονη συναισθηματική και επικοινωνιακή ιδιοσυγκρασία, με έμφυτη επαναστατικότητα, παραδόσεις και ισχυρό ιστορικό υπόβαθρο, έχει παρασυρθεί από τους εξουσιαστές της σε μια ατέρμονη ανταγωνιστικότητα και σε μια ματαιόδοξη στάση ζωής.


  • Οι Έλληνες σήμερα κυνηγούν τον "χαμένο θησαυρό" του υλισμού και παραμελούν τον ‘κρυμμένο θησαυρό’ του πολιτισμού. Πολλοί σημερινοί Έλληνες συμπεριφέρονται όπως οι βάρβαροι του Μεσαίωνα (Γερμανοί, Φράγκοι, Νορμανδοί, κ.α.) ή όπως οι διαχρονικά φιλάργυροι Εβραίοι ή ίσως όπως οι ιθαγενείς Ινδιάνοι. Πλέον σε οτιδήποτε γυαλίζει θα βρεις έναν Έλληνα να τρέχει από πίσω. Όπου "καθρεφτάκι" και Έλληνας …

  • Αυτό συμβαίνει, αυτή είναι η αλήθεια. Η χώρα καταστρέφεται και ο Έλληνας και η Ελληνίδα "χτενίζεται"…

Όχι, δεν εθελοτυφλούμε. Η πρόταση μας αρχικά απευθύνεται σε λίγους. Η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη για ανεξαρτησία και ουσιαστική ελευθερία. Η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού πάσχει από το «σύνδρομο της Στοκχόλμης». "Αγαπά" τους βιαστές του και έχει τις κυβερνήσεις που του αξίζουν. Μέχρι να ξεφύγει η κρίσιμη μάζα από την σκοτοδίνη και τις σκιές του σπηλαίου του Πλάτωνα, η κρίση – που είναι οικονομική, πολιτική, ηθική και κοινωνική – θα παραμένει και θα διευρύνεται.

Εμείς ως οραματιστές θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να φυτεύουμε τον σπόρο της αφύπνισης, θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο και μια πραγματικά ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς την Ιθάκη αποκομίζοντας εμπειρίες από τα εμπόδια, τους άθλους, τις περιπέτειες και τις γνώσεις. Κάθε νέο μέλος θα αποτελεί για εμάς και ένα καινούργιο "φυντάνι" ελπίδας και αισιοδοξίας που θα προστατευτεί και θα ωριμάσει στο "θερμοκήπιο" της αληθινής Δημοκρατίας. Ένας αδερφός, μια συγγενής, ένας συμπατριώτης, μια ομογενής, ένας συναγωνιστής, Ισότιμος και Ισάξιος...


Γιατί η Δημοκρατία απαρτίζεται από Ίσους μεταξύ Ίσων !

Γιατί η Δημοκρατία συγκροτείται από Πολίτες !!

Γιατί οι Πολίτες είναι το Κράτος σε μια Αληθινή Δημοκρατία !!!
Συνυπογράφουν τα εκατοντάδες αφανή ιδρυτικά μέλη μας.Σημείωση - πληροφορίες θα βρείτε στην σελίδα United Greek Nation στο Facebook ή θέσετε το ερώτημα σας στο Βιβλίο Επισκεπτών της ιστοσελίδας enomeno-elliniko-ethnos.webnode.gr ή στα σχόλια της παρούσας ιστοσελίδας.