Πολιτική Θεώρηση

ΑΘΗΝΑ 20/6/2016


Το ελληνικό κίνημα αληθινής Δημοκρατίας βασίζεται στις αρχές της αυθεντικής αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας όπως αυτές μας παραδίδονται από τις ιστορικές πηγές [Αριστοτέλης (Τα Πολιτικά, Αθηναίων Πολιτεία), Θουκυδίδης (Ιστορίαι), Ξενοφών (Ελληνικά), Πλούταρχος (Βίοι Παράλληλοι) κ.α.], καθώς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει άλλο ποιο αξιόπιστο πολίτευμα πέραν αυτού που καθιέρωσαν οι σοφοί πρόγονοι μας κατά την χρονική περίοδο της παγκόσμιας πολιτιστικής έκρηξης που ακόμα συνεχίζει να φωτίζει και να αποτελεί το θεμέλιο γνώσης κυρίως για τους λαούς της δύσης.

Ασφαλώς η Δημοκρατία δεν είναι το τέλειο πολίτευμα, καθώς ο άνθρωπος δεν έχει κατορθώσει να αγγίξει το Θεϊκό αλάνθαστο, όμως είναι το ποιο δίκαιο πολίτευμα που έχει ποτέ εφαρμοσθεί.

Είναι ένα πολίτευμα που εφαρμόσθηκε εξελισσόμενο μόνον για 200 χρόνια περίπου, μέσα σε μια μεγάλη χρονικά περίοδο 7.500 ετών του γνωστού ιστορικά – έως και σήμερα – ανθρώπινου πολιτισμού, καθώς πολεμήθηκε σφόδρα από τους λίγους (Ολιγαρχία/Μοναρχία) και τις σκοτεινές και μισάνθρωπες δυνάμεις, που πάντα εξουσίαζαν τους λαούς.

Όμως η ανθρωπότητα τα τελευταία 250 χρόνια περίπου, έκανε μεγάλα βήματα εξέλιξης και προσπάθειες για να βγει από τον λαβύρινθο της λήθης και της πλάνης, με σημείο εκκίνησης την περίοδο της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού και μετέπειτα με την Βιομηχανική και Τεχνολογική επανάσταση, με αποτέλεσμα να αναγκάσουν τους Μοναρχικούς/Ολιγαρχικούς εξουσιαστές να παραδώσουν στους λαούς ένα ελεγχόμενο πολίτευμα με κάποια χαρακτηριστικά δημοκρατίας και μιας ψευδαίσθησης ελευθερίας.

Μάλιστα διαφήμισαν, διέδωσαν και επέβαλαν το πολιτειακό προϊόν τους σε όλα τα μήκη και πλάτη του ανεπτυγμένου κόσμου για να φανούν δήθεν ως οι φιλολαϊκοί ηγέτες και ως οι φορείς του "πολιτισμού". 

Τους "ευχαριστούμε" για την διαφήμιση γιατί αυτό παράλληλα ήταν και το μεγάλο λάθος τους, επειδή υπενθύμισαν ή έμαθαν στους λαούς πως και ποια είναι περίπου η δημοκρατία, καθώς ήταν θέμα χρόνου οι άνθρωποι να αναζητήσουν τις ιστορικές πηγές και να μάθουν ποια ήταν η Αληθινή Δημοκρατία.

Τώρα πια είναι αργά για τους ολιγαρχικούς εξουσιαστές... καμία σύγχρονη και κατασκευασμένη πολιτικό-ιδεολογική μπούρδα του συστήματος (Κομμουνισμός, Σοσιαλισμός, Φασισμός, Λιμπεραλισμός, Καπιταλισμός, Αναρχισμός κ.α.), δεν μπορεί να σκεπάσει το Ελληνικό Φως του Χρυσού Αιώνα των Ιώνων.

Οι Έλληνες αλλά και οι άλλοι δυτικοί λαοί (Γάλλοι, Αμερικανοί, Αυστραλοί, Ισπανοί, Ιταλοί κ.α.), συσπειρώνονται σταδιακά και μαζικά σε κινήματα δημοκρατίας με την προσδοκία της πραγματικής πολιτικής και κοινωνικής ελευθερίας.

Βέβαια πολλά από αυτά τα κινήματα υπόσχονται δήθεν την αληθινή δημοκρατία αλλά ουσιαστικά υπηρετούν την παγκόσμια Νέα Τάξη που "τρέχει" να προλάβει τις εξελίξεις για να μας προσφέρει εκ νέου ένα δικό της πολιτειακό "πακέτο" άμεσης δημοκρατίας το οποίο όμως και πάλι θα συνεχίζει να ελέγχει με τις γνωστές μεθόδους της εξαγοράς, της χειραγώγησης και της τροποποίησης στις κρίσιμες λεπτομέρειες, στα ψιλά γράμματα, δηλαδή εκεί που "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες"…

Έχουν αποστείλει σε όλα τα μήκη και πλάτη του δυτικού ημισφαιρίου τους γνωστούς πράκτορες και χαφιέδες της αριστεράς ή αντίστοιχα κομματόσκυλα της δεξιάς για να μας μιλήσουν για το παραμύθι της δήθεν άμεσης και αυθεντικής δημοκρατίας. Το δικό τους παραμύθι ασφαλώς ...
Όμως εμείς επειδή διαθέτουμε "λιβάνι" και γνωρίζουμε τις μεθόδους του διαόλου, μπορούμε να αναγνωρίζουμε αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες.

Κανένα κίνημα Δημοκρατίας – και ιδίως ελληνικό – δεν μπορεί να λογίζεται ως αυθεντικό εάν δεν έχει ως απώτερο στόχο:
α) Την Κατάργηση των πολιτικών κομμάτων ή τουλάχιστον την σημαντική μείωση της εξουσίας τους, 
β) Την Λογοδοσία των αξιωματούχων, 
γ) Την ξεκάθαρη Διάκριση των εξουσιών με άμεση λαϊκή συμμετοχή, 
δ) Την Κλήρωση Πολιτών στην Βουλή και σε επιτροπές ελέγχου, 
ε) Την Ανάκληση και Περιοδικότητα στην πλειονότητα των θητειών των εκάστοτε αξιωματούχων, 
στ) Τον σαφή Εθνοκεντρικό προσανατολισμό της δημοκρατικής πολιτείας, 
ζ) Την απόδοση πλήρων πολιτικών δικαιωμάτων μόνον στους νόμιμους Έλληνες ιθαγενείς, 
η) ένα νέο ολοκληρωμένο και δημοκρατικό Σύνταγμα.

[Σημείωση: Ασφαλώς το ζ) θα πρέπει να λειτουργεί με διαφοροποίηση σε πολυφυλετικές χώρες όπως η Αυστραλία, Η.Π.Α., Καναδάς κ.α.] 
Και βέβαια το ίδιο το δημοκρατικό κίνημα θα πρέπει να διέπεται από τις ίδιες αρχές και αξίες λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι κανείς και για κανέναν λόγο δεν μπορεί να είναι πάνω από την βάση του κινήματος, πάνω από τον δήμο, δηλαδή πάνω από τον λαό του κινήματος. Ούτε καν ο νομοθέτης, ούτε καν ο γράφων, ούτε καν οι ιδρυτές του.

Τα Βασικά Προτάγματα ή αν θέλετε οι Άξονες του κινήματος θα καθορίζουν τα βασικά πλαίσια, τους στόχους και το νομοθετικό του περίβλημα. Το κίνημα δηλαδή θα πρέπει να λειτουργεί ως ένα αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο όλοι θα σέβονται και θα υπηρετούν, συμμετέχοντας ισότιμα στις διαδικασίες του, αλλά χωρίς την δυνατότητα ανατροπής ή παρέλκυσης του.

Η Δημοκρατία άλλωστε είναι ένα σύστημα διακυβέρνησης πάνω και πέρα από πρόσωπα. Είναι ένα σύστημα που αναδεικνύει τις προσωπικότητες, αναζητεί τους άξιους, προωθεί την ελεύθερη έκφραση και την ατομικότητα, αλλά προς όφελος των πολλών, προς όφελος της κοινωνίας και της Πολιτείας. Ένα σύστημα όμως που αποτρέπει ή απορρίπτει τους ουδέτερους και απαθείς, τους ιδιοτελείς, τους εγωπαθείς και καταδιώκει τους κακοποιούς, τους διεφθαρμένους και διαφθορείς, τους εγκάθετους πράκτορες και τους εχθρούς της κοινωνίας.

Γιατί η Δημοκρατία είναι ένα σύστημα που λειτουργεί μόνον από αφυπνισμένους και ενεργούς πολίτες που επιθυμούν την ευνομία, την ευημερία, την αξιοκρατία, την κοινωνική ωφέλεια και μέσω αυτής και την ατομική και οικογενειακή ευμάρεια.

  • Είναι εφικτό να πετύχει το κίνημα αληθινής Δημοκρατίας; Σε τι κοινό απευθύνεται;
Το κίνημα της αληθινής Δημοκρατίας απευθύνεται κυρίως στις άμεσα θιγμένες χαμηλές και μεσαίες οικονομικά κατηγορίες πολιτών (αγρότες, άνεργους, ελεύθερους επαγγελματίες, φοιτητές, ιδιωτικούς υπαλλήλους, κ.α.), χωρίς όμως να αποκλείονται και οι άνθρωποι με καλύτερες οικονομικά απολαβές, καθώς δεν αποτελεί μια ακόμα παρεμφερής πολιτική πρόταση, αλλά ένας εφικτός ιδεαλισμός.

Περί αυτού πρόκειται. Η Δημοκρατία είναι μια Ιδέα. Στην ιδέα και στο όραμα δεν υπάρχουν τάξεις, δεν υπάρχουν κοινωνικοί ή οικονομικοί περιορισμοί και διαχωρισμοί, όπως δεν υπάρχουν όρια στην ελπίδα, στην δημιουργικότητα και στα όνειρα. Από την μια υπάρχουν οι οραματιστές μιας καλύτερης κοινωνίας και μιας δικαιότερης πολιτείας και από την άλλη υπάρχουν οι κάφροι και οι οπορτουνιστές της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας. Στην Ιδέα δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο τα χρήματα και ο πλούτος όσο ο ίδιος άνθρωπος και οι αξίες του. Άλλωστε κάφρους και ρεμάλια συναντάμε παντού, είτε εύπορα, είτε άπορα…

  • Πως θα εφαρμόζεται η εκάστοτε κυβερνητική πολιτική χωρίς κόμματα;
Η κυβερνητική πολιτική δεν είναι πάγκος της λαϊκής αγοράς που αυξομειώνει τις τιμές ανάλογα με την προσφορά και την ζήτηση... ούτε θα πρέπει να εξαρτάται από τους κομματικούς στρατούς των δούλων και τα συμφέροντα της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας. Η κυβερνητική πολιτική θα καθορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το νέο Σύνταγμα μας. Η κάθε εκλεγμένη κυβέρνηση θα πρέπει απλώς να επιλύει τα επιμέρους εσωτερικά ή εξωτερικά ζητήματα της χώρας σε συνεργασία με την Βουλή των Πολιτών και τα άλλα εκλεγμένα ή κληρωτά θεσμικά σώματα της πολιτείας. Άλλωστε τον πρώτο και κυρίως τον τελευταίο λόγο για όλα τα σημαντικά θέματα θα τον έχει η «Συνέλευση του Δήμου», δηλαδή ο ελληνικός δημοκρατικός λαός.  • Είναι έτοιμη η ελληνική κοινωνία για ένα τόσο δίκαιο και ουσιαστικά προοδευτικό κίνημα;

Βέβαια θα λέγαμε ότι ενώ η ελληνική φυλή είναι έξυπνη, με έντονη συναισθηματική και επικοινωνιακή ιδιοσυγκρασία, με έμφυτη επαναστατικότητα, παραδόσεις και ισχυρό ιστορικό υπόβαθρο, έχει παρασυρθεί από τους εξουσιαστές της σε μια ατέρμονη ανταγωνιστικότητα και σε μια ματαιόδοξη στάση ζωής.

Δυστυχώς οι Έλληνες σήμερα κυνηγούν τον "κρυμμένο θησαυρό" του υλισμού και παραμελούν τον πραγματικό θησαυρό του πολιτισμού. Πολλοί σημερινοί Έλληνες συμπεριφέρονται όπως οι βάρβαροι του Μεσαίωνα (Γότθοι, Φράγκοι, Νορμανδοί κ.α.) ή όπως οι διαχρονικά φιλάργυροι Χάζαροι ή ίσως όπως οι ιθαγενείς της Αμερικής και της Αφρικής. Πλέον σε οτιδήποτε γυαλίζει θα βρεις και έναν Έλληνα να τρέχει από πίσω. Όπου "καθρεφτάκι" και Έλληνας…

Όχι, δεν εθελοτυφλούμε. Η πρόταση μας αρχικά απευθύνεται σε λίγους. Η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη για ανεξαρτησία και ουσιαστική ελευθερία. Η πλειονότητα του ελληνικού λαού πάσχει ακόμα από το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης»… "αγαπά" τους βιαστές του και δυστυχώς έχει τις κυβερνήσεις που του αξίζουν. Μέχρι να ξεφύγει η κρίσιμη μάζα από την σκοτοδίνη και τις σκιές του σπηλαίου του Πλάτωνα, η κρίση – που είναι οικονομική, πολιτική, ηθική, κοινωνική και πολιτιστική – θα παραμένει και θα διευρύνεται.

Εμείς, ως οραματιστές θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να φυτεύουμε τον σπόρο της αφύπνισης, θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο και μια πραγματικά ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς την Ιθάκη αποκομίζοντας εμπειρίες από τα εμπόδια, τους άθλους, τις περιπέτειες και τις γνώσεις. Κάθε νέο μέλος θα αποτελεί για εμάς και ένα καινούργιο "φυντάνι" ελπίδας και αισιοδοξίας που θα προστατευτεί και θα ωριμάσει στο "θερμοκήπιο" της αληθινής Δημοκρατίας. Ένας αδερφός, μια συγγενής, ένας συμπατριώτης, μια ομογενής, ένας συναγωνιστής, μια συναγωνίστρια… ένας Έλληνας Δημοκράτης, Ισότιμος και Ισάξιος, μια Ελληνίδα Δημοκράτισσα, Ισότιμη και Ισάξια!


Γιατί η Δημοκρατία απαρτίζεται από Ίσους μεταξύ Ίσων !

Γιατί η Δημοκρατία συγκροτείται από Πολίτες !!

Γιατί οι Πολίτες είναι το Κράτος σε μια Αληθινή Δημοκρατία !!!

*Συνυπογράφουν τα εκατοντάδες αφανή ιδρυτικά μέλη μας.


Σημείωση: Επιπλέον πληροφορίες θα βρείτε στην σελίδα «United Greek Nation» στο Facebook ή θέσετε το ερώτημα σας στα σχόλια της παρούσας ιστοσελίδας ή στο
email: greek.citizens@yahoo.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου