Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Άκυρα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στον λαό με πρόσχημα την επιδημία του κορωναϊού

 

 
 

Ψήφισμα 1/301120


Πνύκα, 4 Δεκεμβρίου 2020 

Καταγγέλλουμε και Κηρύσσουμε ως άκυρα τα πρόστιμα, τουλάχιστον την πλειονότητα αυτών, που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό με νομοδιατάξεις που εμπεριέχουν έντονα περιοριστικά μέτρα που μειώνουν την ελευθερία του αλλά σε αρκετές περιπτώσεις προσβάλλουν ακόμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα του, με πρόσχημα την επιδημία του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε τουλάχιστον στα πρόστιμα που αφορούν:

  • παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις,
  • παραβάσεις για μη χρήση μάσκας ή και μη τήρησης προβλεπόμενων αποστάσεων, 
  • παραβάσεις που αφορούν συνωστισμό ή μη τήρηση άλλων μέτρων σε επιχειρήσεις καφέ, εστίασης, ψυχαγωγίας κ.α.,
  • παραβάσεις και προσαγωγές που αφορούν παρουσία πολιτών σε νεκροταφεία και εκκλησίες,
  • παραβάσεις και προσαγωγές που αφορούν παρουσία ομάδων πολιτών σε εθνικά μνημεία. 


Τα προαναφερόμενα πρόστιμα που επιβλήθηκαν καθ’ όλη την διάρκεια του τρέχοντος έτους κηρύσσονται ως άκυρα και καταχρηστικά (καθώς και αντισυνταγματικά), επειδή καταλύεται συστηματικά από τους κυβερνητικούς και κρατικούς μηχανισμούς η βασική δημοκρατική αρχή της «Ισονομίας».

 

Αποδείξεις περί αυτού υπάρχουν πάμπολλες όπως ενδεικτικά θα αναφέρουμε την ανοχή των κρατικών μηχανισμών στην κινητή συναυλία με την γνωστή αοιδό Α. Πρωτοψάλτη τον Μάιο του τρέχοντος έτους, στα εγκαίνια της ανάπλασης της πλατείας Ομονοίας με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηνών, στην πολυπληθή συγκέντρωση κατά την διάρκεια της δίκης του κόμματος της Χρυσής Αυγής, στην επίσης πολυπληθή συγκέντρωση με παρουσία κομματικών αρχηγών και γενικών γραμματέων για τον εορτασμό της ετήσιας εκδήλωσης του Πολυτεχνείου ή στην πρόσφατη παρουσία του πρωθυπουργού για άθληση στην Πάρνηθα, μια περιοχή που βρίσκεται αρκετά μακριά από την μόνιμη κατοικία του, κατά παράβαση της «Βεβαίωσης κατ’ εξαίρεση μετακίνησης Πολιτών», όρος Β6, καθώς και η μη τήρηση εκ μέρους του και άλλων παρευρισκομένων, των γνωστών και γενικών περιοριστικών Μέτρων Αποστασιοποίησης και Μετακίνησης που ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχει επιβάλλει στον ελληνικό λαό. 

 

Ο νόμος και ο κρατικός μηχανισμός αναντιρρήτως λειτούργησε μεροληπτικά υπέρ πολιτικών αξιωματούχων και ορισμένων κοινωνικοπολιτικών ομάδων, όμως η κρατική διάκριση στην επιβολή προστίμων για κυβερνητικές νομοδιατάξεις μόνον εις βάρος ενός μέρους του ελληνικού λαού είναι απαράδεκτη καθώς θίγει τα δημοκρατικά δικαιώματα και την προσωπικότητα όλων αυτών που υπέστησαν την προαναφερόμενη οικονομική ή και ποινική δίωξη.

Οι θιγόμενοι πολίτες έχουν δικαίωμα, ατομικά ή ομαδικά, να προσφύγουν στην δικαιοσύνη προς ακύρωση των προστίμων.

 

Χωρίς την «Ισονομία» δεν υπάρχει Δημοκρατία…

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστοσελίδα μας δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, ωστόσο δεν υιοθετούμε απαραιτήτως τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με βαρύτατες ύβρεις (προς πάσα κατεύθυνση), θα διαγράφονται.