Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

200 χρόνια από την «Επανάσταση του 1821»

 



Τιμούμε και εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την συγκλονιστική και καθοριστική «Εθνεγερσία του 1821» απέναντι στην ισχυρή και τυραννική Οθωμανική αυτοκρατορία. Ήταν ένας πόλεμος ενάντια στην κοινή λογική αφού ο λαός μας που ήταν υποδουλωμένος για περίπου 4 αιώνες – και ενώ είχε εξεγερθεί πάμπολλες φορές κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας έχοντας υποστεί τρομερά και απάνθρωπα αντίποινα – κατάφερε εν τέλει να νικήσει και να απωθήσει τον δυνάστη του.

Αυτός ο πόλεμος μας θυμίζει σε ορισμένα σημεία τους Έλληνο-Μηδικούς πολέμους της κλασικής εποχής επειδή ο εχθρός (οι Τούρκοι), ήταν ένας ακόμα βάρβαρος ανατολίτης, αυταρχικός, αντιδημοκρατικός και σκοταδιστής, θεωρούμε όμως ότι ήταν πολύ δυσκολότερη η πολεμική επιχείρηση του 1821 αφού γινόταν υπό τις δυσμενείς συνθήκες της σκλαβιάς.

Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας δεν είχε στόχο μόνο την ελευθερία αλλά και την «επανάσταση» του Έθνους, δηλαδή την εκ νέου Ανάστασή του, κάτι που αυτομάτως προσδίδει στον εθνικό αγώνα και θρησκευτικά χαρακτηριστικά και πόθους – αφού ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι ο αναστηθέν Υιός του Θεού, σύμφωνα με την επικρατούσα θρησκεία μας και ο φάρος και ο υπέρτατος ηγέτης για τον θρησκευόμενο λαό μας – για αυτό και τα κυρίαρχα συνθήματα του ‘21 ήταν «Ελευθερία ή Θάνατος» και «Πολεμούμε για του Χριστού την Πίστη την Αγία και για της Πατρίδας την ελευθερία». Άλλωστε δεν επιλέχθηκε τυχαία και η ημερομηνία έναρξης της επαναστάσεως (25η Μαρτίου) που είναι η μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού της Παναγίας.

Αυτή η σχέση των Ελλήνων με τον Θεό δεν είναι πρωτόγνωρη, υπενθυμίζουμε ξανά τους Έλληνο-Μηδικούς πολέμους – κατά την γνώμη μας, του μεγαλύτερου κινδύνου που αντιμετωπίσαμε ως έθνος στην αρχαιότητα – όπου και τότε το πανελλήνιο κυρίαρχο σύνθημα ήταν ο υπέρτατος αγώνας «Υπέρ Βωμών και Εστιών».

Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας και η επανάσταση πέτυχε σε σημαντικό βαθμό, όμως λόγω πολλών αντιξοοτήτων και παρεμβάσεων δεν ολοκληρώθηκε, αυτό πλέον επαφίεται στους σύγχρονους Έλληνες, κάτι που αν επιτευχθεί θα χαροποιήσει τους προγόνους ήρωες μας που μας κοιτούν από ψηλά αλλά και όλους τους πολιτισμένους λαούς. Η μεταστροφή της Ελλάδας και του Ελληνισμού στα υψηλά ιδανικά και τις αξίες της θα είναι όφελος όχι μόνον για την ίδια την χώρα και το έθνος, αλλά και για όλους τους πραγματικούς φίλους και θαυμαστές της σε ολόκληρη την Υφήλιο.

Κλείνοντας το μήνυμα μας δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε όλους αυτούς τους φίλους από τα άλλα έθνη που συμμετείχαν ανιδιοτελώς υπέρ του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα μας, αυτούς που εμείς αποκαλούμε - κατά μια ευρύτερη έννοια - ως συγγενείς μας, επειδή μοιραζόμαστε και συνταυτιζόμαστε με κοινές πολιτιστικές ή και θρησκευτικές αξίες και πεποιθήσεις. Ευχαριστούμε τους απανταχού Φιλέλληνες ή «Ελληνιστές» που συμμετείχαν στην δύσκολη και άνιση εθνική προσπάθεια μας – που παρά τις συνήθεις αντιθέσεις και αντιδράσεις των τότε κυβερνήσεων τους – συνέβαλλαν στην επιτυχία της. Είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες και οι Ελληνιστές αποτελούμε μαζί μια αδιάσπαστη ανθρώπινη αλυσίδα που μπορεί να εμποδίσει τα ανίερα σχέδια ορισμένων σκοτεινών οικονομικών, εξουσιαστικών και μισάνθρωπων κύκλων και να φέρει πραγματική αλλαγή, πρόοδο, ανάπτυξη και ειρήνη στον πλανήτη μας!

 Χρόνια Πολλά Ελλάδα!  Χρόνια Πολλά Έλληνες!  Χρόνια Πολλά Ελληνιστές!

^^^^^^^^^^^^

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστοσελίδα μας δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, ωστόσο δεν υιοθετούμε απαραιτήτως τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με βαρύτατες ύβρεις (προς πάσα κατεύθυνση), θα διαγράφονται.