Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Ημέρα μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής






Αθήνα, 14/9/2017

Ημέρα μνήμης και θλίψης η σημερινή λόγω της κατάρρευσης του μικρασιατικού μετώπου που οδήγησε στην στρατιωτική ήττα και συντριβή, αλλά και για τις Τουρκικές βιαιοπραγίες, την σφαγή και τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από την Ιωνική γη.

Η ήττα του 1922 και τα συνεπακόλουθα της αποτελούν την μεγαλύτερη εθνική καταστροφή της νεώτερης ιστορίας μας – ειδικά αν συνυπολογίσουμε και όσα προηγήθηκαν από το 1914 – καθώς τερματίστηκε βιαίως μια υπέρ χιλιόχρονη ελληνική παρουσία στις περιοχές της Μικράς Ασίας.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ως υποσημείωση και υπενθύμιση ότι τα μοχθηρά σχέδια των Νεότουρκων – με την βοήθεια Γερμανών συμβούλων και με εξέχοντα τον στρατηγό Λίμαν Φον Σάντερς – άρχισαν να υλοποιούνται από το 1914 όταν ξεκίνησε ο πρώτος διωγμός των Ρωμιών στα παράλια της Μικράς Ασίας, με την σφαγή της Φώκαιας. Έκτοτε συνεχίστηκαν οι διώξεις σε διάφορες περιοχές της Μικράς Ασίας, αλλά επικεντρώθηκαν κυρίως στον Πόντο όταν στα τέλη του 1916 εφαρμόσθηκαν αποτελεσματικότερες μέθοδοι εξόντωσης με την δημιουργία των διαβόητων και απάνθρωπων «Ταγμάτων Εργασίας».
Με την παρουσία του Ε.Σ στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης από τις αρχές του 1919 φάνηκε αρχικά ότι θα διασωθούν οι Έλληνες που κατοικούσαν στα ιωνικά παράλια κάτι όμως που ανατράπηκε τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 1922.
Μετά την «Μικρασιατική Καταστροφή» είχαμε και την επαίσχυντη συμφωνία παράδοσης άνευ μάχης της Ανατολικής Θράκης και τον επακόλουθο ξεριζωμό περίπου 250 χιλιάδων Ελλήνων από τις εκεί εστίες τους, με την προτροπή μάλιστα του Ελ. Βενιζέλου που λειτούργησε ως υποβολέας των ξένων δυνάμεων της εποχής, αλλά ουσιαστικά της εγκληματικής συμμορίας της *Νέας Τάξης.
(σ.σ. Η Νέα Τάξη με την παρούσα ολιγαρχική μορφή δεν συγκροτήθηκε στις μέρες μας αλλά άρχισε να οργανώνεται και να δραστηριοποιείται από τις αρχές του 18ου αιώνα. Αυτή η εγκληματική συμμορία των σατανιστών αποτελεί πλέον την απόκρυφη αλλά υπέρτατη κοσμική εξουσία που είναι πάνω και πέρα από τα κράτη και τους λαούς).

Τελικά ο απολογισμός της περιόδου 1914 – 1922 ήταν δραματικός όσο και καταστροφικός αφού περισσότεροι από 1.800.000 Έλληνες αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες τους στην Μικρά Ασία και Αν. Θράκη ενώ τα θύματα που σφαγιάστηκαν ή εκτελέστηκαν άγγιξαν το 1.000.000 ανθρώπους κάθε ηλικίας, αλλά κυρίως γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους.


Οι Ψυχές των αθώων θυμάτων της Μικράς Ασίας ακόμα ζητούν Δικαίωση…

Γενικότερα υπήρξαν μεγάλες πολιτικές ευθύνες για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας οι οποίες όχι μόνον δεν επιδικάστηκαν ποτέ αλλά είτε αποσιωπήθηκαν, είτε ακόμα και απονεμήθηκαν τιμητικοί τίτλοι σε ορισμένους από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος ήταν άμεσος και στενός συνεργάτης των σιωνιστών τραπεζιτών/τοκογλύφων του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, δηλαδή των κορυφαίων στελεχών της «Νέας Τάξης» εκείνης της εποχής.
Ευθύνη όμως έχουν κατ’ αναλογία και οι γενιές που πρωταγωνίστησαν στην εποχή εκείνη της δεκαετίας του ’20 και του Μεσοπολέμου, δηλαδή οι παππούδες και οι γιαγιάδες για άλλους ή οι προπάπποι και οι προγιαγιάδες για τους νεώτερους – παρότι επέδειξαν εξαιρετικό σθένος και ηρωισμό – επειδή παρασύρθηκαν από τους λαοπλάνους και ενεπλάκησαν στον «Εθνικό Διχασμό», ακολουθώντας εθνικούς "σωτήρες" υποταγμένους σε ξένους παράγοντες και εχθρικές δυνάμεις, αλλά και γιατί μετά έσκυψαν το κεφάλι και αποδέχτηκαν τα ταπεινωτικά τετελεσμένα χωρίς καν να τιμωρήσουν τους ενόχους.
Όμως και οι επόμενες γενιές έχουν τις δικές τους ανάλογες ιστορικές ευθύνες. Ως παράδειγμα αναφέρουμε ότι η ηρωική γενιά της Πίνδου παρασύρθηκε στον αιματηρό εμφύλιο, αλλά επίσης αυτή και οι μεθεπόμενες γενιές δεν τιμώρησαν αρκετούς πρώην συνεργάτες των Ναζί (ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένους συνεργάτες των Γερμανών την περίοδο της κατοχής όπως τους Δημήτριο και Χρήστο Λαμπράκη, τον Όθωνα Πικραμένο, τον Γεώργιο Μ. Παπακωνσταντίνου, τον Γεώργιο Μερκούρη, τον Γεώργιο Σημίτη, τον Ροζενστάϊν-Ροζάκη, τον Φιλήμονα Πατίτσα κ.α.) ή αποδέχτηκαν ως επικεφαλείς στην πολιτική και οικονομική εξουσία πράκτορες ξένων κέντρων (όπως ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Κων. Καραμανλής, ο Κων. Μητσοτάκης, ο βασιλιάς Παύλος, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ‘Β κ.α.).
Σε συνέχεια των παραπάνω και με βάση τα ιστορικά αρχεία γνωρίζουμε  ότι τα κέρδη επί γερμανικής κατοχής – που βασικά προέκυψαν από ποικίλες εγκληματικές ή παράνομες ενέργειες εις βάρος του ρημαγμένου ελληνικού λαού – νομιμοποιήθηκαν μεταπολεμικά με ένα αισχρό νομοθέτημα για μια ειδική αυξημένη φορολογία που αφορούσε τους «παρανόμως πλουτήσαντες». Δηλαδή αντί να γίνουν προσαγωγές για δίκες των διάφορων προδοτών και μαυραγοριτών για παράνομο πλουτισμό και εγκληματικότητα κατά την διάρκεια της κατοχής και ακολούθως καταδίκες και δημεύσεις περιουσιών "τιμωρήθηκαν" από το προδοτικό μεταπολεμικό καθεστώς – που ουσιαστικά ανήκε στο ίδιο σινάφι – απλώς με έναν έξτρα φόρο που στην προκειμένη περίπτωση έμοιαζε με χάδι…



Πολλές και μεγάλες περιουσίες και πλούτη που αποκτήθηκαν κατά την περίοδο ’40-‘44, μετατράπηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανικά συγκροτήματα που διαδραμάτισαν σημαντικό και σύνθετο ρόλο στην μεταπολεμική Ελλάδα, όπως αντιστοίχως πολλοί πρώην συνεργάτες των Ναζί και μαυραγορίτες πλέον ήταν "νόμιμοι" οικονομικοί μεγιστάνες και βρέθηκαν στην κορυφή της κοινωνίας ως "σοβαροί" και "χρήσιμοι" πολιτικό-οικονομικοί παράγοντες και πλουτοκράτες. Όλοι αυτοί έλαβαν βοήθεια από το καθεστώς και για την εξαφάνιση κρίσιμων αρχείων που ενδεχομένως θα τους καταδίκαζαν μελλοντικά και γενικότερα στο σβήσιμο του ίχνους τους, αλλά εξέλαβαν βοήθεια και από τα δικαστήρια της εποχής που απάλλαξαν την πλειοψηφία των δοσίλογων και προδοτών που έτυχε να δικαστούν κατόπιν καταγγελιών από λαϊκές οργανώσεις και πολίτες.
- Δυστυχώς πολλοί από τους απογόνους τους συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται σε διάφορα διοικητικά πόστα, αρμοδιότητες και τομείς και πάντως εντός ή πέριξ του σημερινού κατοχικού κοινοβουλευτικού καθεστώτος.




  • Όποιος μιλάει μόνον για προδοτική «Αριστερά» προφανώς αγνοεί τι εποίησε και τι ποιεί η «Δεξιά»…

Τα ίδια σχεδόν συνέβησαν και με τις μετέπειτα γενιές όταν αποδέχτηκαν την μαϊμού δημοκρατία και τον κοινοβουλευτικό αχταρμά με τις διάφορες γνωστές αποστασίες ή την χούντα των συνταγματαρχών, την κατάληψη της Βόρειας Κύπρου ή στις μέρες μας την αποδοχή της πλήρης ισοπέδωσης των αξιών μας, της παιδείας, της δικαιοσύνης και της εθνικής κυριαρχίας.
Ειδικά η γενιά μας φέρει τεράστιες ευθύνες που επέτρεψε η χώρα να μετατραπεί σε ένα φαινομενικά γερμανό-ευρωπαϊκό προτεκτοράτο, αλλά ουσιαστικά σε κτήση των εβραίων τοκογλύφων και τζογαδόρων που τώρα θα την μετατρέψουν – κατά την προσφιλή τους συνήθεια – σε οίκο ανοχής και σε λατινοαμερικανική μπανανία και που αργά και σταθερά θα διαμελισθεί και θα χαθεί οριστικά.
Η δική μας γενιά έχει μεγαλύτερη ευθύνη από τις προηγούμενες γιατί δεν είχε να αντιμετωπίσει τις δικές τους πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης εν μέσω πολέμων και εμφυλίων. Απεναντίας είχαμε και έχουμε ως γενιά υπεραρκετά και πλεονάζοντα αγαθά, εξαιρετικά και εξελισσόμενα τεχνολογικά μέσα αλλά και το πλεονέκτημα της ευρείας πληροφόρησης, αρκεί βέβαια να την αναζητούμε στις σωστές και αξιόπιστες γραπτές ή ηλεκτρονικές πηγές και όχι στα γνωστά «Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης».
Δυστυχώς αν συνεχίσουμε αυτήν την πτωτική – σε όλους τους τομείς – πορεία, τότε ίσως να είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων…
 …η επόμενη γενιά θα δηλώνει ευρωπαϊκή και ολίγον ελληνική, η μεθεπόμενη γενιά θα δηλώνει ευρώ-ατλαντική με κάποιες ρίζες από μια επαρχία στο νότιο-ανατολικό άκρο της νεοταξικής αυτοκρατορίας που ίσως θα εξακολουθεί να ονομάζεται "Γκρίς" ή "Χελλάς" και που στο μεταξύ θα έχει υποστεί μεγάλες δημογραφικές αλλοιώσεις και συνοριακές αλλαγές, ενώ οι μεταγενέστερες γενιές θα έχουν μεταβληθεί σε μαζανθρώπους και ανόητους υπηκόους της διαβολικής και μισάνθρωπης Παγκοσμιοποίησης ή «Παγκόσμιας Κυβέρνησης», έχοντας πλέον απολέσει κάθε προσωπική ταυτότητα και διαφοροποίηση (εθνική, φυλετική, γλωσσολογική, πολιτική κτλ) και κάθε ιστορική ή θρησκευτική συνείδηση…
Ήδη σήμερα παρατηρούμε τα προστάδια των όσων αναφέρουμε παραπάνω καθώς υπάρχει η περιρρέουσα άποψη – η οποία ουσιαστικά προωθείται από το σύστημα εξουσίας (Πολιτικοί, Τράπεζες, ΜΜΕ, Μεγάλοι/Μεσαίοι εργοδότες κτλ) – ότι βασικά είμαστε «Ευρωπαίοι» και μετά Έλληνες… όμως τι σημαίνει αυτό;
Μήπως ότι είμαστε Γάλλοι, Γερμανοί, Ολλανδοί ή Ισπανοί ή ας πούμε μείγμα αυτών και κάτι ολίγον από Έλληνες; Αρκεί δηλαδή να ομιλούμε 1-2 ξένες γλώσσες και να οδηγούμε ένα ευρωπαϊκό αυτοκίνητο, να συναλλασσόμαστε σε ευρώ ή να εργαζόμαστε σε κάποια ξένη εταιρία και εν πάση περιπτώσει να ανήκουμε στην Ε.Ε για να γίνουμε Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι... ή "ευρωπαπαγάλοι";

Αντίστοιχα την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής του ’40 θα ήταν λογικό να θεωρούν οι Έλληνες ότι είναι πρωτίστως Ναζί;
- Ασφαλώς υπήρξαν και τέτοιοι, αλλά η πλειοψηφία του κόσμου ουδέποτε συνταυτίστηκε με τον εισβολέα.
Εδώ, ίσως μας πει κάποιος ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της Ναζιστικής Ευρώπης και της Ε.Ε. αλλά εμείς θα του πούμε ότι το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, απλά έχει αλλάξει η μέθοδος. Στις μέρες μας δεν κάνουν φανερή κατά μέτωπο επίθεση αλλά επιτίθενται πλαγίως, ύπουλα και με παραλλαγή. Χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους και όπλα όπως η παραπληροφόρηση, η πολιτική, η οικονομία κτλ.
Σε πόλεμο είμαστε και σήμερα, υπό κατοχή είμαστε… ξεχάστε ότι σας είπαν για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ψέμα ήταν, παραμύθι… ωραίο μεν – αφού δεν υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που να μην θέλει ειρήνη μεταξύ των λαών, ευημερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη – αλλά παραμύθι ή για να ακριβολογούμε σενάριο τρόμου, θρίλερ που απλώς ξεκίνησε με κάποιες εύθυμες σκηνές. Τώρα αποκαλύφθηκε η αλήθεια και δυστυχώς υπάρχει και πραγματικός δράκος… απλώς στην θέση του Ναζιστικού θηρίου τώρα εμφανίστηκε το τέρας του διεθνούς Σιωνισμού.


Η Ε.Ε είναι ένα χωνευτήρι κρατών, λαών, θρησκειών, εθίμων, προτύπων, παραδόσεων και μια αυτοκρατορία που αρχίζει να εκδηλώνεται και να φανερώνει τις πραγματικές διαθέσεις της. Οσονούπω θα εμφανιστεί και ο αντίχριστος τους και αυτόκλητος αυτοκράτορας…
Συμφώνησε κανείς από εμάς να υποταχθεί σε μια φάρα εξουσιαστών που θα μας στερήσει τα ιερά και όσια μας; Είπαν στους ευρωπαϊκούς λαούς για την πραγματική πολιτικό-οικονομική φύση της Ε.Ε. που είναι παράλογη και επί της ουσίας ολιγαρχική και αυταρχική;
Όχι βέβαια, με ψέματα ανήγειραν και στηρίζουν το οικοδόμημα τους που στο τέλος όμως θα έχει την τύχη του μυθικού «Πύργου της Βαβέλ»…
Αλλά ακόμα και εάν δεν ίσχυαν όλα αυτά τα τρομακτικά και δυσοίωνα που αναφέρουμε παραπάνω και απλώς μιλούσαμε για μια τυπική πολιτικό-οικονομική ένωση κρατών – άλλωστε αυτό το περιτύλιγμα μας πουλάει η Ε.Ε και οι ντόπιοι πολιτικοί υπηρέτες της – και πάλι δεν είναι λογικό να δηλώνει ή να "αισθάνεται" η κάθε κυρά ότι είναι κυρίως ευρωπαία ή αντίστοιχα να παριστάνει τον ευρωπαίο ο κάθε μπάρμπας, αφού εδώ είναι οι ρίζες μας και είναι ελληνικότατες.
Αν οι Έλληνες πραγματικά γνώριζαν την ιστορία τους αλλά και αυτήν των ευρωπαίων τότε θα δρομολογούνταν σημαντικές αλλαγές πλανητικών διαστάσεων που θα ωφελούσαν γενικότερα και την ανθρωπότητα, καθώς άλλοι είναι οι πραγματικοί «Ευγενείς» αυτού του Κόσμου και άλλοι είναι αυτοί που παριστάνουν ότι είναι τέτοιοι επειδή κατέχουν κάλπικους τίτλους ευγενείας…
…μόνον οι ελληνόφωνοι που είναι αλλόφυλοι και οι ραγιαδοέλληνες υποκλίνονται σε βαρβάρους, μόνον οι δούλοι υποτάσσονται σε σφετεριστές… οι αληθινοί Έλληνες είναι «Ελεύθεροι» ακόμα και όταν είναι πολιορκημένοι, γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί «Πλοηγοί» των λαών και όχι οι μούτσοι των εθνών…
Κανένας λαός δεν παραμερίζει την εθνική του ταυτότητα προς χάριν μιας ευρύτερης γεωγραφικής πολιτικής ή κρατικής υπόστασης. Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι πρώτα είμαστε Έλληνες και μετά Ευρωπαίοι ή Αμερικανοί, Καναδοί, Κινέζοι, Αφρικανοί…
Καμία Ένωση ή Συμμαχία δεν μπορεί και δεν πρέπει να μεταβάλλει ή να αλλοιώσει τα εθνικά μας χαρακτηριστικά, την γλώσσα, την θρησκεία, τις παραδόσεις και την κουλτούρα μας.
Ναι αλλά, τι σχέση έχουν όλα τα παραπάνω με την «Μικρασιατική Καταστροφή»;
Μεγάλη σχέση αφού η ανθρώπινη ιστορία εξελίσσεται ως συνέχεια του παρελθόντος. Είναι διαρκώς ρευστή, μεταβαλλόμενη, περιπλεκόμενη μα συχνά επαναλαμβανόμενη, ίσως με κάποια αλλαγή "σκηνικών" και συνθηκών αλλά πάντως με ένα ίδιο και βασικό σενάριο που αφορά την εξέλιξη και την πορεία του ανθρώπινου είδους, είτε αυτή είναι μια πορεία προς την φαινομενικά «ευρεία οδό» που όμως μας κατευθύνει προς βέβαιο πνευματικό, πολιτιστικό και ηθικό γκρεμό, είτε αυτή είναι μια συχνά κοπιώδης ανηφορική πορεία προς την επίσης φαινομενικά «στενή οδό», που όμως με βεβαιότητα μας οδηγεί προς την θέωση και τον συνεπακόλουθο εξανθρωπισμό!
«Τα μέλλοντα είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος όμοια με αυτά που συνέβησαν στον παρελθόν»
Αριστοτέλης (384-322 π.Χ)







Για τους Έλληνες στην Ψυχή, στην Νόηση και στην Παιδεία!
=================================================

[Η <ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ> είναι ένα πανελλήνιο κίνημα και μια κοινή πλατφόρμα ακομμάτιστων και ανιδιοτελών Ελλήνων που έχει ως απώτερο στόχο να παραδώσει την εξουσία στον ελληνικό λαό μέσω διενέργειας Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. 

Το γνήσια λαϊκό/πατριωτικό κίνημα «Α Δ» θα στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους, στις ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, καθώς και στο σύνολο του ελληνικού λαού, όμως θα αποτελεί ένα σταθερά αποφασισμένο και σκληρό μέτωπο απέναντι σε όλους αυτούς που εσκεμμένα ξεπουλούν την πατρίδα μας.

Θυμήσου ότι ως υπήκοος, καταναλωτής, τηλεθεατής, ψηφοφόρος, υπάλληλος, "ελεύθερος" (πολιορκημένος) επαγγελματίας... έχεις περιορισμένα δικαιώματα.
Ως Πολίτης όμως έχεις εκτεταμένο Λόγο, Αξιώσεις, Δικαιώματα και Αξιοπρέπεια που πηγάζουν και καλύπτονται από το Σύνταγμα και τον Νόμο.

Γιατί ο Πολίτης είναι το Κράτος, σε μια αληθινή Δημοκρατία !

Το κίνημα «Α Δ» ανήκει - εκ των Αξόνων του - στα ισότιμα μέλη του, όπως ανήκει σε όλους μας - εκ του Συντάγματος - και η πατρίδα μας.

Ήρθε η ώρα να την πάρουμε πίσω !!! ]

Επιπλέον πληροφορίες για το πανελλήνιο κίνημα ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μπορείτε να βρείτε στην σελίδα United Greek Nation στο Facebook και στις ομάδες ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, στο Facebook και στο Google.



[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστοσελίδα μας δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, ωστόσο δεν υιοθετούμε απαραιτήτως τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με βαρύτατες ύβρεις (προς πάσα κατεύθυνση), θα διαγράφονται.