Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Πανελλήνια θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του Εύζωνα







Αθήνα, 24/2/2019
Η είδηση συγκλόνισε την κοινωνία της Πάτρας, από όπου καταγόταν ο Εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο. Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς πέθανε ξαφνικά το βράδυ της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου, όταν κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των υπολοίπων στρατιωτών, την ώρα που είχε κληθεί για να δώσει το παρών στο βραδινό προσκλητήριο.
Νωρίτερα, το απόγευμα, είχε εκτελέσει κανονικά την υπηρεσία του στην πλατεία Συντάγματος, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, χωρίς να υπάρχει κάποια αναφορά για αδιαθεσία ή άλλο πρόβλημα υγείας. Ο Σπύρος Θωμάς ήταν παράλληλα επαγγελματίας αθλητής στην καλαθοσφαίριση που είχε ξεκινήσει από την ακαδημία της Παναχαϊκής και ακολούθως συνέχισε την καριέρα του στον Προμηθέα Πατρών.
Άρα μιλάμε για έναν νέο και γυμνασμένο άνθρωπο που είχε πολύ καλή φυσική κατάσταση και μεγάλες αντοχές και που είχε υποβληθεί σε εξονυχιστικούς ιατρικούς ελέγχους από τους οποίος ουδέποτε προέκυψε κάποιο ανησυχητικό εύρημα, οπότε ο θάνατος του χρήζει ιδιαίτερης έρευνας καθώς δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση. Ασφαλώς όλοι γνωρίζουμε ότι θάνατος δεν κάνει ηλικιακές ή άλλες διακρίσεις – ειδικά σε μια κατεχόμενη χώρα στην οποία πολλοί νέοι πεθαίνουν είτε από ναρκωτικά, είτε από τροχαία ατυχήματα, είτε από λευχαιμία και άλλες ασθένειες σε συνάρτηση με το παρακμάζων σύστημα υγείας και την οικονομική κρίση, είτε από ανεξέλεγκτη βία λόγω της εντεινόμενης εγκληματικότητας – όμως η περίπτωση του Σπύρου Θωμά είναι διαφορετική γιατί πέθανε ξαφνικά και χωρίς εμφανή αιτία.
Επίσης το γεγονός ότι ήταν Εύζωνας, δηλαδή μέλος μιας εμβληματικής και ιστορικής στρατιωτικής μονάδας αρκεί για να μας βάλει σε κάποιες υποψίες, ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα αλωνίζουν οι πράκτορες του εχθρού. Δεν θέλουμε βέβαια σε καμιά περίπτωση με αυτό που αναφέραμε παραπάνω να ενσπείρουμε φόβο και αβάσιμα σενάρια συνωμοσίας, απλά λέμε ότι κατά κανόνα ένας Εύζωνας δεν πέφτει από μόνος του παρά μόνον από σφαίρες του εχθρού, για αυτό κατά την γνώμη μας θα πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος για τα πραγματικά αίτια του θανάτου του οπλίτη Σπύρου Θωμά.
Κλείνοντας το μήνυμα μας θα πούμε ότι το κενό που αφήνει ο άδικος χαμός του Εύζωνα Σπύρου Θωμά είναι δυσαναπλήρωτο όχι μόνον για την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του αλλά και για την πατρίδα μας. Μια χώρα και ένας λαός που συρρικνώνεται πληθυσμιακά, για διάφορους λόγους, δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει νέους ανθρώπους, ειδικά σε μια περίοδο έστω φαινομενικής ειρήνης.
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του. Αιωνία του η μνήμη!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστοσελίδα μας δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, ωστόσο δεν υιοθετούμε απαραιτήτως τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με βαρύτατες ύβρεις (προς πάσα κατεύθυνση), θα διαγράφονται.