Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Εκδημία Μητροπολίτου Γλυφάδας Παύλου







Αθήνα, 20/2/2019

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Γλυφάδας-Ελληνικού-Βούλας-Βουλιαγμένης-Βάρης, Παύλος μετέστη προς Κύριον χθες, 19 Φεβρουαρίου 2019, σε ηλικία 76 ετών.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Παύλος γεννήθηκε το 1943 στην Ερμούπολη Σύρου. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1966 και Πρεσβύτερος το 1969 και υπηρέτησε επί 36 έτη ως Ιεροκήρυκας των Ιερών Μητροπόλεων Νικοπόλεως-Πρεβέζης-Νικαίας, του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Από το 1999 διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη. Την 14η Οκτωβρίου 2002 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Παύλος ήταν ένας φωτισμένος ιεράρχης που με το ήθος και την στάση ζωής του καθώς και την έντονη πνευματική δράση του αποτελούσε παράδειγμα για το εκκλησιαστικό ποίμνιο του αλλά και την ευρύτερη κοινωνία. Ανέκαθεν αγωνιζόταν με σταθερότητα και προσήλωση προς όφελος της Ορθοδοξίας, του Ελληνισμού αλλά και γενικότερα των ανθρώπων.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κυρού Παύλου θα ψαλεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 12.00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Με μεγάλη λύπη αποχαιρετούμε έναν πνευματικό άνθρωπο του Χριστού που αποτελούσε σημαντικό στήριγμα για την πολυπληθής τοπική κοινωνία, ειδικά σε μια περίοδο που το σκότος θρασύνεται και θεριεύει. Γνωρίζουμε πάντως ότι στο όνομα και προς χάριν της Ομοούσιας και Αδιαιρέτου Αγίας Τριάδας θα συνεχίσει από τον αληθινό ουράνιο κόσμο να μας ευλογεί παρέα με τους Οσίους και Αγίους μας.

Άξιος ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Παύλος, Αιωνία του η μνήμη!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστοσελίδα μας δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, ωστόσο δεν υιοθετούμε απαραιτήτως τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με βαρύτατες ύβρεις (προς πάσα κατεύθυνση), θα διαγράφονται.