Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Λέμε ΌΧΙ στις Heineken & Amstel - Λέμε ΝΑΙ στις γνήσιες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΥΡΕΣ!





Αθήνα, 4/7/2017


Πρώτη μεγάλη δικαστική νίκη για την Ζυθοποιία Μακεδονίας και Θράκης με βασικό όνομα προϊόντος τις μπύρες ΒΕΡΓΙΝΑ!


Πρόκειται για µια διαμάχη που ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια, καθώς η πρώτη φορά που η ζυθοποιία της Κομοτηνής στράφηκε νομικά εναντίον της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και της ολλανδικής μητρικής της Heineken ήταν το 2003.


Τότε η ελληνική εταιρεία είχε καταγγείλει την Heineken για καταχρηστικές πρακτικές στην «Γενική ∆ιεύθυνση Ανταγωνισµού» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το αποτέλεσµα ήταν να επιβληθεί ένα πρόστιµο – με πολύ μεγάλη καθυστέρηση καθώς πέρασαν περισσότερα από δώδεκα χρόνια    ύψους 31,5 εκατ. ευρώ από την ελληνική «Επιτροπή Ανταγωνισµού» εις βάρος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, µια απόφαση όμως που δεν είχε δεχτεί η Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Heineken) και είχε ασκήσει έφεση.


- Ασφαλώς εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι επιτροπές ανταγωνισμού (η ευρωπαϊκή και η ελληνική),  είναι αναγκασμένες να κρατούν τα προσχήματα γιατί ειδάλλως η ευρύτερη διαρροή τέτοιου είδους εμπορικών σκανδάλων μπορούν να συμβάλλουν στην αποδόμηση της Ε.Ε, κάτι για το οποίο η Χαζάρικη Νέα Τάξη απεύχεται. Πρέπει δηλαδή οι πολίτες της Ε.Ε (δούλοι και πρόβατα κατ’ αυτούς), να νομίζουν ότι υπάρχει μια υποτυπώδης νομιμότητα και δικαιοσύνη.


Πρόσφατα το «Διοικητικό Εφετείο» επικύρωσε την απόφαση της ελληνικής «Επιτροπής Ανταγωνισμού» και μετά από αναπροσαρμογή του αρχικού προστίμου, επέβαλλε το πρόστιμο ρεκόρ των 26,7 εκ. ευρώ στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Κατά την έρευνά της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού βρήκε αδιάσειστα στοιχεία ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία που στην Ελλάδα διακινεί τα σήματα ΑΛΦΑ, Amstel, Heineken, ΜΑΜΟΣ κ.α. εφάρμοζε μια ενιαία και στοχευμένη πολιτική για τον αποκλεισμό και τον περιορισμό των δυνατοτήτων ανάπτυξης των ανταγωνιστών της από όλα τα κανάλια διανομής, είτε αφορούσαν διανομή σε χονδρική, σε ξενοδοχεία, μπαρ και καταστήματα εστίασης και σε άλλα σημεία λιανικής πώλησης.


Πάντως η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει ασκήσει εκ νέου έφεση που αυτήν την φορά η υπόθεση θα εκδικαστεί στο «Συμβούλιο της Επικρατείας».
Εάν τελικά δικαιωθεί η ΒΕΡΓΙΝΑ (ΖΜΘ) το τελικό ποσόν που θα ορισθεί ως πρόστιμο θα αποδοθεί στο ελληνικό δημόσιο.

- Πως πήρε όμως έκταση η υπόθεση και ανάγκασε τους διάφορους πολιτικό-οικονομικό-εμπορικούς νταβατζήδες σε υποχώρηση;

Καταρχήν χάρη στην αποφασιστικότητα και την μαχητικότητα του ιδρυτή της Ζυθοποιίας Μακεδονίας-Θράκης κ. Δημήτρη Πολιτόπουλο ο οποίος δεν μάσησε στους τσαμπουκάδες και στους εκβιασμούς των εγχώριων και αλλοδαπών συμμοριτών και έδωσε την δική του «Μάχη των Θερμοπυλών», όσο και αν αυτό ακούγεται ίσως κάπως υπερβολικό.

Πραγματικά, σε αυτήν την χώρα τα τελευταία 30-40 χρόνια όποιος προσπαθεί να προκόψει – σε οποιονδήποτε χώρο – κρατώντας μια κλασική ελληνική στάση (ήθος, εντιμότητα, αρχές, όραμα, διαφάνεια, ανεξαρτησία), κινδυνεύει από το ανθελληνικό σύστημα που βρίσκεται στην εξουσία και που έχει παρατηρητές και χαφιέδες σε όλο κοινωνικό φάσμα.
- Κατά κύριο λόγο προκοπή θα λάβει αυτός που θα υποταχθεί στο σύστημα και θα το γλύψει, θα το προσκυνήσει, θα παρανομήσει και εντέλει θα του παραδώσει την ψυχή του μπρος σε μια πλασματική κοινωνικό-επαγγελματική ανέλιξη και σε έναν εφήμερο πλουτισμό.


Στο παρελθόν ο γνωστός επιχειρηματίας, είχε προβεί σε πολύ σοβαρές καταγγελίες στην Βουλή, αναφορικά με τις πρακτικές της γνωστής ανταγωνιστικής υπερεθνικής έτσι ώστε να τον εκφοβίσουν και να τον εκβιάσουν.

Συγκεκριμένα ο κ. Δ. Πολιτόπουλος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας-Θράκης είχε δηλώσει δημόσια:

«Αν δεν είχα την υποστήριξη των άλλων εταιρειών που έχει η οικογένειά μου στην Νέα Υόρκη θα είχα κλείσει. Αν δεν ήμουν νέος δεν θα είχα αντέξει» και συμπλήρωσε:
«Το να μπεις στον πόλεμο, ο οποίος περιλαμβάνει σκάσιμο ελαστικών, κόψιμο φρένων, κάψιμο φορτηγών, απειλών κατά της ζωής μου, κατά των συναδέλφων εμπόρων, αυτά όλα βρίσκονται στην επιτροπή ανταγωνισμού, στην οποία εκκρεμούν από το 2001…»

Η κίνηση «Ματ» όμως – κατά την γνώμη μας – που άλλαξε τα δεδομένα και ανάγκασε το εγχώριο και ευρωπαϊκό κατεστημένο σε υποχώρηση και σε άμεση "τακτοποίηση" της υπόθεσης είναι η πρόσφατη αγωγή της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης σε ολλανδικό δικαστήριο του Άμστερνταμ, στο οποίο ζητά να αναγνωρισθεί ότι η Heineken και η ελληνική θυγατρική της (Αθηναϊκή Ζυθοποιία), άσκησαν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και θα πρέπει να διαταχθούν να σταματήσουν αυτές τις ενέργειες καταβάλλοντας αποζημίωση 100 εκατ. ευρώ στην ενάγουσα ελληνική εταιρεία.


Σημειώνουμε ότι η Heineken έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο σε θέματα ανταγωνισμού, καθώς της είχε επιβληθεί από την ευρωπαϊκή «Επιτροπή Ανταγωνισμού» πρόστιμο 200 εκατ. ευρώ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της σε καρτέλ στην ολλανδική αγορά μπύρας, το οποίο συντόνιζε τις αυξήσεις των τιμών και ασκούσε έλεγχο με αθέμιτες πρακτικές στα κανάλια διανομής της μπύρας, με σκοπό να μοιράζει την αγορά μεταξύ της η συμμορία του καρτέλ.

  • ·       Πρακτικές των Waffen SS από την Ολλανδό-Γερμανική Heineken;

  • ·       Θυμίζουμε ότι το 3ο Ράιχ νικήθηκε και ότι το 4ο Ράιχ δεν θα περάσει …

Η Ελλάδα μετά τα μέσα της δεκαετίας του '90 δεν διέθετε ούτε μία 100% γνήσια ελληνική μπύρα καθώς η ποιο ισχυρή και γνωστή ζυθοποιία της, η FIX είχε πτωχεύσει από το 1983. Εκείνη την "σοσιαλιστική" εποχή της πλασματικής ανάπτυξης μέσω εξωτερικών δανεισμών και "πράσινων" προνομιακών επιδοτήσεων και διορισμών των απανταχού πρασινοφρουρών, στην εποχή δηλαδή του «πράσινου ήλιου» κυριαρχούσαν στην χώρα οι "δικές μας" Άμστελ και "Πράσινη" των Φράγκο-Γερμανών και των Χαζάρων…
… με αυτά και μ’ αυτά το μερίδιο της Heineken και Amstel μέχρι πρόσφατα είχε εκτοξευθεί στα άστρα…


Όλα αυτά όταν π.χ. η Αλβανία διέθετε 4 δικές της μπύρες, η Βουλγαρία είχε 18, το Μεξικό 500 και οι ΗΠΑ 3.000 κτλ.

Σήμερα η Heineken μαζί με τις Amstel, SOL, Fisher, Buckler, ΆΛΦΑ, ΜΑΜΟΣ, ΒΙΟΣ 5 κ.α. κατέχει μερίδιο περίπου στο 60%-65% της αγοράς.















 Αντίστοιχα μεγάλο μερίδιο αγοράς – περίπου 15%-20% – κατέχει και η Ολυμπιακή Ζυθοποιία που ανήκει πλειοψηφικά στην δανέζικη Carlsberg και διανέμει τις μπύρες ΦΙΞ, Mythos, Carlsberg, Kaizer, Henninger, Corona κ.α.

  • Φράγκο-Φλαμανδοί και Βίκινγκς λεηλατούν εκ νέου την χώρα μας…
  • ·       Τους πληροφορούμε όμως ότι ο Μεσαίωνας ανήκει στο παρελθόν …



Τα τελευταία χρόνια όμως έχει αρχίσει η αντεπίθεση από τις μικρές ελληνικές ζυθοποιίες που συγκροτούν τον ΣΜΑΖΕ (Σύνδεσμος Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος), όπως η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή (μπύρες Βεργίνα), η ΕΖΑ Πρότυπος Ελληνική Ζυθοποιία στην Αταλάντη (μπύρες με ετικέτα Έζα, Berlin, Pils Hellas, Blue Island), η Μικροζυθοποιία Σερρών και Βορείου Ελλάδας, (μπύρα VOREIA), η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων (μπύρα Νήσος), η Πατραϊκή Ζυθοποιία (μπύρα Διώνη), η Παντελής Κουγιός ΑΒΕ στην Ρόδο (μπύρες Zythos Vap), η Ε. Παπαδημητρίου – Ελληνική Ζυθοποιία Ρόδου (βαρελίσιες μπύρες Magnus), η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία ΕΠΕ (μπύρες Real Ale, Ionian, Koroibos Ale κ.α.), η Septem Μικροζυθοποιία στην Εύβοια (μπύρες Septem), η Ζυθοποιία Ζέος (μπύρες ΖΕΟΣ), η First Lomax Μονοπρόσωπη ΕΠΕ στην Σαντορίνη (μπύρες Volkan), Santorini Brewing Co ( μπύρες donkey), η Κρητική Ζυθοποιία (βαρελίσιες μπύρες Χάρμα), η Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία (μπύρες Brinks), η Μεσογειακή Μικροζυθοποιία Κρήτης (μπύρα Lyra), η Ζυθοποιία Χίου (Μπύρα Χίου), η ΕΛΙΞΗ ΑΕ στην Χαλκίδα (μπύρες Delphi Beer), η Ζυθοποιία Θεσσαλίας στην Καρδίτσα (μπύρες Στίλβη), η Θεσσαλική Ζυθοποιία στην Αττική (μπύρες Ζήτα, Θήτα, Ωμέγα κ.α.), η Μικροζυθοποιία Θεσσαλίας στον Βόλο (μπύρες Αργώ), η Μικροζυθοποιία Κεφαλονιάς και Θράκης στην Κεφαλονιά (μπύρες Kefalonian Beer), η Κορινθιακή Ζυθοποιία (μπύρα Canal Dive), η Άλη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης (μπύρα Άλη), η Μικροζυθοποιία Ηπείρου (μπύρα Epirus) και άλλες που πιθανόν να μας διαφεύγουν και ζητούμε να μας συγχωρέσουν οι παραγωγοί που δεν τους αναφέρουμε.



Οι εξαιρετικές μπύρες που παράγονται σε κάθε περιοχή της Ελλάδος, από την Κομοτηνή, τις Σέρρες, την Καρδίτσα, τον Βόλο, την Εύβοια, το Ρέθυμνο, τα Χανιά ή το Καστέλι της Κρήτης, την Σαντορίνη, την Ρόδο, την Τήνο, την Χίο, την Πάτρα, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα κλείνοντας μέσα σε κάθε φιάλη ή βαρέλι μπύρας τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά και συνταγές, αναμένουν τους Έλληνες καταναλωτές αλλά και τους επαγγελματίες της μαζικής εστίασης, των αναψυκτηρίων και μπαρ, των μικρών και μεγάλων υπεραγορών και άλλων σημείων πώλησης να τις επιλέξουν και να τις διαθέσουν στα εκατομμύρια των ελλήνων και ξένων τουριστών.
Οι Ελληνικές Μπύρες είναι οι καλύτερες του Κόσμου, γιατί είναι οι πραγματικά Δικές μας!!!
·       Η ενίσχυση της εθνικής μας οικονομίας από προϊόντα παραγόμενα στην χώρα μας και κυρίως ελληνικής ιδιοκτησίας, αποτελεί ουσιαστικά μονόδρομο για το μέλλον μας ως πολίτες και ως κράτος.
·       Η αιμορραγία της ελληνικής οικονομίας με την κατανάλωση περιττών ή ζημιογόνων εισαγόμενων προϊόντων θα πρέπει να λάβει Τέλος …

Θα κλείσουμε το άρθρο με μια υπενθύμιση προς όλους τους αναγνώστες μας. Πρόσφατα είχε κάνει μια αρνητική δήλωση ο Γερούν Ντάισελμπλουμ για τους νότιο-ευρωπαίους:
«Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του Βορρά έδειξαν "αλληλεγγύη" στις χώρες που επηρεάσθηκαν από την κρίση. Ως "σοσιαλδημοκράτης" αποδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. Αλλά και αυτοί έχουν υποχρεώσεις. Δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητούν βοήθεια».


(σ.σ. εννοεί "βοήθεια" τον δανεισμό με τοκογλυφικούς όρους).

Εμείς, οι «Έλληνες Πολίτες» απαντάμε στην "μικρή ολλανδέζα" του Eurogroup και του λέμε ότι στην Ελλάδα παραδοσιακά σεβόμαστε και αγαπάμε τις γυναίκες ίσως επειδή είναι το «αλατοπίπερο στην ζωή μας» ή «το Ύδωρ της ζωής μας» και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να ξοδεύουμε τα χρήματα μας για αυτές… γιατί το Αξίζουν!

… αλλά και ότι θα συνεχίσουμε να πίνουμε – με μέτρο – Ελληνικά ποτά και ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΥΡΕΣ …
…Γιατί Έτσι μας Αρέσει!!!





ΑΚΑΔΗΜΙΑ Πολιτών

*ΑΚΑΔΗΜΙΑ (Ανθρωπιστικό Κίνημα Αληθινής Δημοκρατίας)

===================================================


[ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ Πολιτών είναι ένα πανελλήνιο κίνημα και μια κοινή πλατφόρμα ακομμάτιστων και ανιδιοτελών Ελλήνων που έχει ως απώτερο στόχο να παραδώσει την εξουσία στον ελληνικό λαό μέσω διενέργειας Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Το γνήσια λαϊκό/πατριωτικό ΑΚΑΔΗΜΙΑ (Ανθρωπιστικό Κίνημα Αληθινής Δημοκρατίας), θα στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους, στις ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, καθώς και στο σύνολο του ελληνικού λαού, όμως θα αποτελεί ένα σταθερά αποφασισμένο και σκληρό μέτωπο απέναντι σε όλους αυτούς που εσκεμμένα ξεπουλούν την πατρίδα μας.

Θυμήσου ότι ως υπήκοος, καταναλωτής, τηλεθεατής, ψηφοφόρος, εργαζόμενος ... έχεις περιορισμένα δικαιώματα.
Ως Πολίτης όμως έχεις εκτεταμένο Λόγο, Αξιώσεις, Δικαιώματα και Αξιοπρέπεια που πηγάζουν και καλύπτονται από το Σύνταγμα και τον Νόμο.

Γιατί ο Πολίτης είναι το Κράτος, σε μια αληθινή Δημοκρατία !

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ Πολιτών ανήκει - εκ των Αξόνων του - στα ισότιμα μέλη του, όπως ανήκει σε όλους μας - εκ του Συντάγματος - και η πατρίδα μας.  

Ήρθε η ώρα να την πάρουμε πίσω !!! ]

Πληροφορίες για το πανελλήνιο κίνημα ΑΚΑΔΗΜΙΑ Πολιτών (Ανθρωπιστικό Κίνημα Αληθινής Δημοκρατίας), θα βρείτε στους συνδέσμους: 1) unitedgreeknation.blogspot.gr 2) enomeno-elliniko-ethnos.webnode.gr 3) στην σελίδα στο Facebook, United Greek Nation και 4) στην ομάδα στο Facebook, ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστοσελίδα μας δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, ωστόσο δεν υιοθετούμε απαραιτήτως τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με βαρύτατες ύβρεις (προς πάσα κατεύθυνση), θα διαγράφονται.