Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

8 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας






Αθήνα, 8/3/2020

Η 8η Μαρτίου είναι καθιερωμένη ως «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» από το 1977, όταν η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε όλα τα κράτη μέλη να την ανακηρύξουν ως ημέρα του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών και την παγκόσμια ειρήνη. Βέβαια οι κοινωνικοπολιτικοί αγώνες των γυναικών για ίσα πολιτικά και εργατικά δικαιώματα είχαν ξεκινήσει πολλά χρόνια νωρίτερα, από τις αρχές του 20ου αιώνα, κυρίως στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Σταδιακά και μετά την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους από τον ΟΗΕ οι γυναίκες του δυτικού κόσμου απέκτησαν ισότιμη μεταχείριση με μεγαλύτερη πρόσβαση στην πολιτική, στην εργασία και στην κοινωνία και με καλύτερους και ορθολογικότερους μισθούς, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα όσον αφορά τις εργαζόμενες μητέρες.

Δυστυχώς όμως, τουλάχιστον το 1/4 των γυναικών του πλανήτη υποφέρουν ακόμα από σοβαρές διακρίσεις, κοινωνικούς αποκλεισμούς, κακοπληρωμένη εργασία, καταπιέσεις, βασανισμούς, βιασμούς και εκτελέσεις. Αυτά τα εγκλήματα διαπράττονται κυρίως στον αποκαλούμενο τρίτο κόσμο που αφορά αναπτυσσόμενα και υποανάπτυκτα κράτη της Λατινικής Αμερικής, αλλά ιδιαιτέρως της Αφρικής και της Ασίας, είτε για λόγους ιδεοληπτικούς και ξεπερασμένων στερεοτύπων, είτε για ακραίους φονταμελιστικούς-θρησκευτικούς λόγους.





Ως δημοκρατικό και ανθρωπιστικό κίνημα δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα στον 21ο αιώνα φυλές, λαοί, θρησκείες και παραθρησκείες που θεωρούν την γυναίκα κατώτερο ανθρώπινο είδος που μπορούν δικαιωματικά και εθιμοτυπικά να την αδικούν, να την κακοποιούν και να την μεταχειρίζονται βάναυσα και απάνθρωπα. Όχι μόνον δεν θα αδιαφορήσουμε αλλά αντιθέτως με όση δύναμη διαδικτυακού λόγου διαθέτουμε και με ώθηση την μεγάλη μας αγανάκτηση και οργή για όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα που διαχρονικά διαδραματίζονται σε διάφορες γωνιές του πλανήτη απέναντι σε ισότιμα πλάσματα του Θεού, θα καταγγέλλουμε διαρκώς την μεγάλη αμαρτία, βλασφημία και εγκληματικότητα που διαπράττεται.

Η Γυναίκα δεν είναι ένα κατώτερο ανθρώπινο είδος ούτε ένα ασθενές φύλο – αφού οι γυναίκες υπερτερούν σε τομείς που οι άντρες υστερούν – η Γυναίκα είναι ζωή, χωρίς αυτήν ο Κόσμος μας δεν θα ήταν απλός άσχημος και αποτρόπαιος, αλλά δεν θα υπήρχε καν…

Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά στις γυναίκες όλης της Γης, σας ευχαριστούμε που υπάρχετε!





Για τους Έλληνες στην Ψυχή, στην Νόηση και στην Παιδεία!
======================
[ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι ένα πανελλήνιο κίνημα και μια κοινή πλατφόρμα ακομμάτιστων και ανιδιοτελών Ελλήνων που έχει ως απώτερο στόχο να παραδώσει την εξουσία στον ελληνικό λαό μέσω διενέργειας Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης για την επανάκτηση της Δημοκρατίας.

Το γνήσια λαϊκό/πατριωτικό <Α Δ> θα στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους, στις ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, καθώς και στο σύνολο του ελληνικού λαού, όμως θα αποτελεί ένα σταθερά αποφασισμένο και σκληρό μέτωπο απέναντι σε όλους αυτούς που εσκεμμένα ξεπουλούν την πατρίδα μας.

Θυμήσου ότι ως υπήκοος, καταναλωτής, τηλεθεατής, ψηφοφόρος, οπαδός, υπάλληλος, "ελεύθερος"-πολιορκημένος επαγγελματίας... έχεις περιορισμένα δικαιώματα. Ως Πολίτης όμως έχεις εκτεταμένο Λόγο, Αξιώσεις, Δικαιώματα και Αξιοπρέπεια που πηγάζουν και καλύπτονται από το Σύνταγμα και τον Νόμο.

Γιατί ο Πολίτης είναι το Κράτος, σε μια αληθινή Δημοκρατία !

Το <Α Δ> ανήκει - εκ των Αξόνων του - στα ισότιμα μέλη του, όπως ανήκει σε όλους μας - εκ του Συντάγματος - και η πατρίδα μας.  

Ήρθε η ώρα να την πάρουμε πίσω !!! ]


Για επικοινωνία μαζί μας μπορείτε να γράψετε σχόλιο στα άρθρα μας ή να στείλετε μήνυμα στο email: greek.citizens@yahoo.com ή στον λογαριασμό True Democracy στο Twitter.

Ευχαριστούμε θερμά την σελίδα Greek National Net στο Facebook
το κανάλι Greek National Net στο YouTube, 
και την ιστοσελίδα Εθνικό Δίκτυο Πολιτών στο Google (https://ugreekn.blogspot.gr), 
για την προώθηση άρθρων και μηνυμάτων του κινήματος μας. 
Επίσης ευχαριστούμε τις ομάδες του Facebook που επιτρέπουν την προώθηση των ιδεών μας καθώς και τους χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης που κοινοποιούν τα άρθρα μας!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστοσελίδα μας δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, ωστόσο δεν υιοθετούμε απαραιτήτως τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με βαρύτατες ύβρεις (προς πάσα κατεύθυνση), θα διαγράφονται.