Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο διαδίκτυο






Αθήνα, 12/3/2020

Η 12η Μαρτίου είναι η «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο» που καθιερώθηκε κυρίως από τις πρωτοβουλίες μιας διεθνούς και γνωστής δημοσιογραφικής οργάνωσης με έδρα την Γαλλία, τους «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» (RSF - Reporters sans frontières).

Σύμφωνα με την RSF υπάρχουν σήμερα τουλάχιστον 150 δημοσιογράφοι και 200 χρήστες του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο που βρίσκονται στην φυλακή επειδή τόλμησαν να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους στο διαδίκτυο, βεβαίως μιλάμε για απόψεις που δεν σχετίζονται με την τρομοκρατία αλλά που συνήθως είναι αντιτιθέμενες  με τα εκάστοτε κρατικά αυταρχικά ή ψευτοδημοκρατικά καθεστώτα ή και ενάντιες στο νεοταξικό-σατανιστικό σύστημα εξουσίας, αυτό της «Παγκοσμιοποίησης» (ένας από τους πλέον γνωστούς δημοσιογράφους-χρήστες διαδικτύου που βρίσκεται φυλακισμένος είναι ο αυστραλός Τζούλιαν Ασάνζ).

Η RSF  κάθε χρόνο συντάσσει έναν κατάλογο που περιλαμβάνει σε παγκόσμια κλίμακα με διαβαθμίσεις τους κύριους εχθρούς του ελεύθερου λόγου του διαδικτύου, μεταξύ αυτών βρίσκονται κράτη όπως η Κίνα, η Βόρεια Κορέα, το Λάος, το Κατάρ, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, η Τουρκία, το Τουρκμενιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν, η Χιλή, η Κολομβία, η Βενεζουέλα, η Σομαλία κ.α. αλλά στον κατάλογο περιλαμβάνονται ακόμα και εγκληματικές οργανώσεις όπως η Ndrangheta, η Sacra Corona Unita, η Al Nusra, η Boko Haram, η Hamas κ.α.

Περιέργως όμως η Ελλάδα διαβαθμίζεται από την RSF ως μια χώρα με «Ευδιάκριτα Προβλήματα» (όπως περίπου τα περισσότερα ανατολικά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ΗΠΑ), ενώ κανονικά θα έπρεπε να εντάσσεται στα κράτη που πολεμούν την ελευθερία του διαδικτύου αφού οι κρατικές αρχές έχουν δηλώσει επίσημα και για λόγους εκφοβισμού ότι «σας παρακολουθούμε όλους» (περσινές δηλώσεις της πρώην υπουργού προστασίας του πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη), αλλά επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι οι εκάστοτε κατοχικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν εγκάθετους χρήστες στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που είτε αντιμάχονται οργανωμένα τα όποια αντικυβερνητικά σχόλια άλλων χρηστών, είτε καταγγέλλουν ομαδικά ως κακόβουλη την όποια αντικαθεστωτική ανάρτηση ακυρώνοντας την κοινοποίηση της και διαγράφοντάς την. 

Αυτά βέβαια συμβαίνουν σε αγαστή συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων – αλλά και των συστημικών κομμάτων της ανθελληνικής βουλής – και των μεγάλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης (όπως π.χ. το Facebook και το Youtube). Όπως καταλαβαίνει ο κάθε αναγνώστης μας, υπό τις παραπάνω συνθήκες η όποια ελευθερία του γραπτού λόγου και η διάδοση των ιδεών πάει περίπατο…. και άρα μια από τις βασικές αρχές της δημοκρατίας – ειδικά δε αν αναφερθούμε και στην προπαγάνδα των ντόπιων ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) τότε το "Φασιστόμετρο" θα χτυπήσει κόκκινο – οπότε η Ελλάδα θα έπρεπε να κατηγοριοποιείται από τους «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» τουλάχιστον στην επόμενη διαβάθμιση, αυτής της «Δύσκολης Κατάστασης».



[σ.σ. Το "φασιστόμετρο" ή "τυραννόμετρο" είναι ένα ειδικό γκάτζετ που μετρά τον βαθμό φασισμού του πολιτικού-εξουσιαστικού συστήματος] 


Ασφαλώς θα αναμέναμε από την RSF να καταγγείλει και τις μεγάλες και γνωστές διαδικτυακές πλατφόρμες που προαναφέραμε καθώς και αυτές – ή πρωτίστως αυτές – προβαίνουν αυτοβούλως και αδιακρίτως σε εκτεταμένη λογοκρισία αναρτήσεων και χρηστών επειδή οτιδήποτε είναι αντίθετο στην "πολιτική ορθότητα" και στην προπαγάνδα της μη εκλεγμένης, παράνομης και εγκληματικής παγκόσμιας κυβέρνησης – γνωστής και ως «Νέα Παγκόσμια Τάξη» – πρέπει να διαγραφεί. Αν όλα αυτά δεν συνιστούν σε μια κεκαλυμμένη παγκόσμια χούντα και σε μια μετάβαση προς μιαν οργουελική εποχή τότε τι άλλο θα πρέπει να συμβεί για να πειστούν και οι τελευταίοι δύσπιστοι δεσμώτες αυτού του εικονικού κόσμου;



Ας ελπίσουμε πάντως η RSF να στραφεί στο μέλλον και κατά της κορυφής της εξουσιαστικής πυραμίδας καθώς είναι χρήσιμο και απαραίτητο να υπάρχουν ακόμα κάποιες ελεύθερες δημοσιογραφικές οργανώσεις και φωνές που αντιτάσσονται στην εκκολαπτόμενη παγκόσμια χούντα και που συντάσσονται με αντίστοιχες οργανώσεις και φωνές πολιτών με κοινό στόχο την αφύπνιση των λαών και την προάσπιση της δημοκρατίας. Η ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο αποτελεί σημαντικότατο θέμα αφού μέσω του διαδικτύου εκμηδενίζονται οι αποστάσεις και διευρύνεται η επικοινωνία των ανθρώπων ενώ με την δύναμη του ήχου, της εικόνας και του γραπτού λόγου συντελεί στην διεύρυνση του εμπορίου, στην εύρεση εργασίας, στον τουρισμό, στην μάθηση, στην πληροφόρηση, αλλά και στην διάδοση των ιδεών και της δημοκρατίας.

Η επανάσταση μας για μια πραγματική δημοκρατία ξεκινά – αλλά δεν σταματά αφού θα πρέπει να συνεχιστεί και στους δρόμους και εντέλει στα πολιτικά έδρανα – από ένα ελεύθερο διαδίκτυο!






Για τους Έλληνες στην Ψυχή, στην Νόηση και στην Παιδεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστοσελίδα μας δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, ωστόσο δεν υιοθετούμε απαραιτήτως τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με βαρύτατες ύβρεις (προς πάσα κατεύθυνση), θα διαγράφονται.