Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας για τον ξαφνικό θάνατο του Στ. Σκλαβενίτη








Αθήνα, 4/4/2018
Με μεγάλη έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε για τον αιφνίδιο θάνατο του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη που προήλθε από μια ύπουλη ασθένεια, η οποία έχει χτυπήσει άγνωστο έως τώρα αριθμό συμπολιτών μας (κάτι που πιθανότατα υποκρύπτεται σκόπιμα από τις υγειονομικές και κυβερνητικές αρχές) και που εξαπλώνεται εξαιτίας της υποβάθμισης του συστήματος υγείας κατά την διάρκεια των ετών της νεοταξικής και γερμανικής κατοχής που διανύουμε, αλλά και λόγω της αθρόας παράνομης μετανάστευσης από κατοίκους τριτοκοσμικών χωρών που μεταφέρουν πολλές ασθένειες που εξέλιπαν από την πατρίδα μας και όλα αυτά με βάση το μακροχρόνιο σχέδιο της διεθνούς σκοταδιστικής συμμορίας των παγκοσμιοποιητών για μαζική εποίκιση και δημογραφική αλλοίωση της χώρας.
Ο επιχειρηματίας προσβλήθηκε από γρίπη την περασμένη εβδομάδα, όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και το Σάββατο το βράδυ κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το πρωί της Κυριακής των Βαΐων, άφησε την τελευταία του πνοή.
Όπως ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Υγεία»: «Ο Στέλιος Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22.00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας. Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β. Παρά τη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07.18 π.μ. της επόμενης ημέρας»
Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και μαζί με τα αδέλφια του Μαρία και Γεράσιμο, βρισκόταν στην διοίκηση του ομίλου «Σκλαβενίτη». Οι επιχειρήσεις «Σκλαβενίτη» (Υπέρ Αγορές λιανικής/χονδρικής τροφίμων, ποτών και ειδών καθημερινής χρήσης), φημίζονταν για τις καλές και οικείες σχέσεις που είχε αναπτύξει η επιχείρηση με τους εργαζομένους της, ενώ εν μέσω της τεχνητής και εσκεμμένης καταστροφικής οικονομικής κρίσης απ’ την οποία πλήττεται η χώρα μας, η επιχείρηση δεν προχώρησε σε μειώσεις μισθών ούτε και μαζικές απολύσεις, ενώ είχε επιλέξει τα καταστήματά της να παραμένουν κλειστά τις Κυριακές!
Μάλιστα το καλοκαίρι του 2015 – όταν και επιβλήθηκαν τα capital controls – η επιχείρηση «Σκλαβενίτης» αποφάσισε να πληρώσει με μετρητά τους εργαζομένους ώστε να μην ταλαιπωρηθούν στις ουρές των τραπεζών. Επίσης η επιχείρηση «Σκλαβενίτης», όταν ανέλαβε την διάσωση της χρεοκοπημένης «Μαρινόπουλος ΑΕΒΕ», όχι μόνο απορρόφησε το προσωπικό της αλλά φρόντισε για την ίση μισθολογική αντιμετώπιση παλιών και νέων εργαζομένων που σήμερα φτάνουν περίπου τα 21.000 άτομα.
Όλα αυτά δεν ήταν τυχαία ασφαλώς, αφού τα αδέρφια Σκλαβενίτη ακολούθησαν το παράδειγμα και είχαν ως πρότυπο τον πατέρα τους Σπύρο – που ήταν συνιδρυτής της επιχείρησης μαζί με τον Ιωάννη Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο το 1954 – ο οποίος είχε εξίσου πολύ καλές σχέσεις με το προσωπικό, τους καταναλωτές και τους προμηθευτές, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας είχε επίσης συντελέσει με διακριτικότητα ένα σημαντικό ανθρωπιστικό έργο.
Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι μπορεί κάποιοι αναγνώστες και πολιτικοί αντίπαλοι μας να μας λοιδορήσουν ή συκοφαντήσουν επειδή αναφερόμαστε θετικά για μια επιχείρηση "καπιταλιστών" και στυλοβατών του ντόπιου ανθελληνικού πολιτικού συστήματος και της νεοταξικής και νεοναζιστικής Ε.Ε., όμως δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Όπως προαναφέραμε η συγκεκριμένη επιχείρηση – όπως και μερικές ακόμα – κράτησε θετική στάση απέναντι στους εργαζόμενους παρά την κρίση και παρά τις έντονες και πολυεπίπεδες πιέσεις που είμαστε βέβαιοι ότι δέχτηκε από τα γνωστά μιαρά νεοταξικά κέντρα προκειμένου να αλλάξει την ευνοϊκή πολιτική προς τους εργαζόμενους, ειδικά δε για το ζήτημα των κλειστών καταστημάτων την Κυριακή. Αντίθετα όμως με τις λίγες εξαιρέσεις – στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο όμιλος Σκλαβενίτη – πολλές μεγάλες, μεσαίες αλλά ακόμα και μικρές επιχειρήσεις εξέλαβαν την κρίση ως μια "ευκαιρία" για να καταρρακώσουν και να εξαϋλώσουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η κρίση όντως είναι μια ευκαιρία, αλλά για να φανούν και να ξεχωρίσουν οι Έντιμοι από τους άτιμους, οι Ηθικοί από τους ανήθικους, οι Ανθρωπιστές από τους υλιστές, οι Ελεύθεροι από τους δούλους, οι Νοήμονες από τους ανόητους, οι Πνευματικοί από τους κενούς και ματαιόδοξους, οι Φωτεινοί από τους σκοτεινούς, οι Άνθρωποι από τα ζώα…
…δεν είναι "ταξική" η πάλη σύμφωνα με τις μπούρδες των αριστεριστών χαφιέδων του διεθνούς καπιταλισμού και της ολιγαρχικής παγκοσμιοποίησης αλλά κυρίως «πολιτιστική, ιδεολογική και θεολογική πάλη».
Από την μια υπάρχουν οι άνθρωποι του Φωτός και από την άλλη οι δυνάμεις του σκότους. Αυτή είναι ουσιαστικά η βασική, διαχρονική και αρχέγονη διαμάχη που ξεπερνά τα εθνικά μας πλαίσια και που δυστυχώς σύντομα θα εξελιχθεί σε μια ακόμα άγρια και ανηλεής παγκόσμια σύγκρουση.


Η κρίση λοιπόν είναι μια ευκαιρία πρωτίστως για να αλλάξουμε εκ των έσω, αλλάζοντας την Αντίληψη, την Νόηση και Κοσμοθεώρηση μας και ακολούθως για να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το στρεβλό, κομματοκρατικό και ξενοκρατικό πολιτικό σύστημα της χώρας με στόχο να ξαναποκτήσουμε εθνική ανεξαρτησία με την επαναφορά της γνήσιας «Ελληνικής Δημοκρατίας», η οποία εκ των πραγμάτων θα έχει χαρακτηριστικά όπως η Πολιτοκρατία, η ηθική – και πλειοψηφικά αποδεκτή – Νομοκρατία, η Δικαιοκρατία, η Αξιοκρατία, η Εθνική Κυριαρχία που θα πορεύεται όμως παράλληλα με τον Ανθρωπισμό, αλλά και όλο το φάσμα και πλέγμα των αρχών και αξιών του υπερχιλιετούς «Ελληνικού Πολιτισμού»!
Πρώτα αλλάζουμε εμείς, αλλάζουμε την χώρα μας και μετά την Ευρώπη, γιατί η Ελλάς είναι η «Μητέρα» της Ευρώπης, αλλά και η Ευρώπη είναι μια από τις «Κόρες» της Ελλάς!

Κλείνοντας θα πούμε ότι εμείς γνωρίζουμε ότι ο Στ. Σκλαβενίτης ήταν πραγματικός Ελληνορθόδοξος, άρα άνθρωπος του φωτός και αυτό είναι αρκετό για να παρακάμψει και να μειώσει τις όποιες πολιτικές διαφορές, διαφωνίες ή αντίθετες απόψεις μας. 

Έφυγε πρόωρα ένας σωστός και χρήσιμος άνθρωπος για την κοινωνία μας και δυστυχώς κάθε φορά που συμβαίνει αυτό πάντα μένει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Ως εκ τούτου εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας για τον πρόωρο χαμό του «ελληνόψυχου» Στέλιου Σκλαβενίτη στην οικογένεια, στους συγγενείς, στους φίλους, στους συνεργάτες και στους εργαζόμενους της επιχείρησης του με την ευχή βρουν την δύναμη και το κουράγιο για να συνεχίσουν το έργο και το όραμα του, με την βοήθεια του Θεού.

[σ.σ. το κείμενο δημοσιεύεται με καθυστέρηση λόγω φραγής και άλλων κωλυμάτων που μας προξένησε το ντόπιο αντιδημοκρατικό, ξενόδουλο και φασιστικό καθεστώς σε συνεργασία με τις γερμανοναζιστικές μυστικές υπηρεσίες]



Για τους Έλληνες στην Ψυχή, στην Νόηση και στην Παιδεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστοσελίδα μας δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, ωστόσο δεν υιοθετούμε απαραιτήτως τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με βαρύτατες ύβρεις (προς πάσα κατεύθυνση), θα διαγράφονται.