Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος: Εκοιμήθη ένας πραγματικός Έλληνας και άνθρωπος του Χριστού






Αθήνα, 14/1/2018
Χθες 13/1 άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς και σε ηλικία 71 ετών, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος. Η Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης πενθεί και οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου χτυπούν πένθιμα. Η είδηση της κοίμησης του Μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου συντάραξε την τοπική κοινωνία.
Στην γενέτειρα του Χαλκίδα μεταφέρθηκε σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου-Σιατίστης Παύλου. Στην υποδοχή του Μακαριστού Μητροπολίτη ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, Διονύσιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Χρυσόστομος αξιωματικοί του στρατού, της αστυνομίας και πλήθος πιστών.
Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα ψαλθεί μεθαύριο Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στις 12.00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Το πνευματικό έργο του Μακαριστού Παύλου, η συνεισφορά του στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία και οι θετικές παροτρύνσεις του προς τους ορθοδόξους και μη, ήταν πλούσιο. Ως Μητροπολίτης της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και ως Έλληνας πολίτης είχε αναφερθεί πολλάκις σε διάφορα κοινωνικοπολιτικά και εθνικά ζητήματα και είχε αντιταχθεί στην πολιτική που ασκείται από τους υποτιθέμενους εκπροσώπους του ελληνικού λαού, όπως επίσης είχε επικρίνει και αρκετά από τα κόμματα της Μεταπολίτευσης. Όπως λογικά θα ανέμενε κανείς, ως Ιεράρχης και άνθρωπος του Χριστού, ήταν επίσης σαφέστατα ενάντια στην σατανιστική Νέα Τάξη.  
Ενδεικτικά μεταφέρουμε ορισμένες από τις δηλώσεις του:  
Για την Αριστερά και την φασιστική Ακροδεξιά
«Είχα πει ότι προτιμώ έναν άθεο παρά έναν (χριστιανό) που κοροϊδεύει. Δε γεννήθηκα σήμερα, απλά δόθηκαν οι αφορμές και μίλησα. Διάλογο κάνω με όλους και με τη Χρυσή Αυγή αλλά όχι και να με κοιμίσουν».
Για το ΚΚΕ αναρωτήθηκε πόση σχέση μπορεί να έχει το δήθεν κόμμα του λαού με τον λαό και το κατηγόρησε για ξύλινη γλώσσα.                                             
Για το ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει ότι μιλάει και αυτό με την ξύλινη γλώσσα του μαρξισμού και ότι έχει κόμπλεξ και φόβο απέναντι στην Εκκλησία.
Για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας
Για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας ανέφερε ότι δομήθηκαν μέσα στην Ιστορία και όχι μέσα σε βιβλία. Χαρακτήρισε αδιάβαστους όσους ζητούν το διαχωρισμό και θύμισε πως όταν είχαν καταλυθεί τα σύνορα επί τουρκοκρατίας υπήρχαν τα πνευματικά σύνορα.
«Οι Τούρκοι ζητούσαν από τον ραγιά να αλλάξει πίστη γιατί ήξεραν πως αν άλλαζε πίστη θα έπαυε να είναι και Έλληνας».
Για τα Μνημόνια της Τρόικας και του ΔΝΤ
«Αν δεν είχαμε υπογράψει κανένα μνημόνιο σήμερα θα ήμασταν σε πλήρη άνθηση. Θα νικήσουμε αν σηκωθούμε από τους καναπέδες μας. Αγώνας κατά των σύγχρονων Ιερών Εξετάσεων (της δύσης)»
Για τις έμφυλες ταυτότητες
«Θα νικήσουμε αν σηκωθούμε από τους καναπέδες μας, από την βόλεψή μας και αν θελήσουμε να είμαστε παρόντες στη ζωή μας. Σε μια εποχή που η επίθεση δεν είναι μόνο στην Εκκλησία αλλά στον άνθρωπο. Γνωρίζετε την επιχείρηση δηλητηριασμού των 12χρονων και των 13χρονων για το ποια θα είναι η ταυτότητα του φύλου τους. Είναι κι αυτό μέσα στο σχέδιο υποταγής του λαού μας. Η ιστορία, η πίστη, η γλώσσα…»
Για τον γάμο ομοφυλοφίλων
Σχετικά με τους γάμους και την υιοθέτηση και ανατροφή παιδιών από μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας είχε αναφέρει πως η κατασκευή του ανθρώπινου σώματος με τη λογική της τεκνοποιίας αποδεικνύει αν ένας τέτοιος γάμος είναι φυσικός ή όχι αλλά είχε πει επίσης πως δεν γεννήθηκαν όλοι με αυτή την προδιάθεση καθώς κάποιοι παρασύρθηκαν και πάντως υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που με σωστή ποιμαντική στάση το ξεπέρασαν.
Για την Μακεδονία
«Δεν υπάρχει Μακεδονική Γλώσσα. Δεν υπάρχει Μακεδονική Εθνότητα. Είναι ανιστόρητοι ή πουλημένοι αυτοί που την έδωσαν…»
Για την σύγχρονη δουλεία
«Παλιά οι πρόγονοι μας επί τουρκοκρατίας ήξεραν ότι είναι δούλοι στο σώμα αλλά ελεύθεροι στην ψυχή, σήμερα οι περισσότεροι νεοέλληνες νομίζουν ότι είναι ελεύθεροι στο σώμα αλλά δυστυχώς είναι δούλοι στην ψυχή…»

Πλήθος ωφέλιμων ομιλιών του Μακαριστού Παύλου μπορεί να βρει κάποιος στο διαδίκτυο. Ενδεικτικά επισυνάπτουμε μια από αυτές:






Ως επίλογο θα σημειώσουμε ότι χρειαζόμαστε τέτοιους μαχητικούς Ελληνορθόδοξους ιεράρχες που πρωταρχικά υπηρετούν την Αγία Τριάδα και τον ελληνικό λαό με λόγο αληθείας και όχι τις κοσμικές εξουσίες και δη τους δοσίλογους, ειδικά στην εποχή μας που οι σατανιστές της παγκοσμιοποίησης προσπαθούν να εφαρμόσουν το «Τελικό Σχέδιο» τους εις βάρος του ελληνισμού και της ανθρωπότητας.
Είμαστε βέβαιοι όμως ότι θα συνεχίσει από εκεί ψηλά να εργάζεται πνευματικά για όλους εμάς και την χώρα μας παρέα με τους Οσίους και Αγίους της Ορθοδοξίας μας!

Άξιος ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σιατίστης και Σισανίου Παύλος! 
Αιωνία του η Μνήμη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστοσελίδα μας δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, ωστόσο δεν υιοθετούμε απαραιτήτως τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με βαρύτατες ύβρεις (προς πάσα κατεύθυνση), θα διαγράφονται.